Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli: (1)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkmendağı, Türk'ün öz yurdudur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkmendağı, Türk'ün öz yurdudur. Ne Esad zulmü, ne Rus acımasızlığı, ne terör örgütlerinin kumpası bu gerçeği asla değiştiremeyecektir." dedi.

Bahçeli, partisinin Hatay İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılmak üzere Dörtyol ilçesine geldi. İlçe girişinde partililer tarafından karşılanan Bahçeli, Kara Hasanpaşa Sosyal Tesislerindeki iftara katıldı.

Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, tüm Müslümanların ramazanını tebrik etti.

Milleti birbirine yakınlaştıran, çok derin ve güçlü milli, manevi değerlerin olduğuna dikkati çeken Bahçeli, "Türk milletinin varoluş sırrını evvela burada aramak, bu çerçevede görmek lazımdır. Allah muhafaza, milli ve manevi değerlerdeki kayıp, aşınma, zayıflama aramızdaki bağların kopmasına hizmet edecektir. Bundan dolayıdır ki değer hükümlerimizin korunup kollanması hepimiz açısından ibadet hükmünde bir sorumluluktur. Mutlaka ki bunun bilincinde olmalıyız." diye konuştu.

"Kerameti kendinden menkul Ortadoğu hanedanları"

İstismar edilen hiçbir değerin yücelmeyeceğini belirten Bahçeli, siyasi ayak oyunlarıyla, çıkarcı yaklaşımlarla hiçbir değerlerin itibar ve iddia kazanamayacağını kaydetti.

Genelde İslam aleminin, özelde ise Ortadoğu'nun karanlık bir devirden ve kaygı verici bir süreçten geçtiğini vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bunun tehlikeli sonuçlarını en çok yaşayan illerimizden birisi de Hatay'dır. Maalesef kutlu dinimizin hakim olduğu coğrafyalarda kavga ve karışıklık haddinden fazladır. Sayıları 2 milyara varan Müslümanlar, hak etmedikleri yönetimlere ve layık olmadıkları hayat standartlarına mahkumdur. Yozlaşma ve yoksulluk vahim bir seviyededir. Baskı ve zulümler ileri noktalardadır. Çatışmalar, kanlı saldırılar, etnik ve mezhep temelli bloklaşmalar, bağnazca tutumlar, tamir edilemeyecek kadar büyümüş, hizipler İslamla müşerref olmuş toplumları egemenliği altına almıştır. Milyar dolarlık enerji varlıkları üzerine oturan sultanlar, zorbalar, şeyhler, çöplerden ekmek toplayan kendi insanlarını, kendi vatandaşlarını göremeyecek kadar günaha gömülmüşlerdir. Kerameti kendinden menkul Ortadoğu hanedanları lüks, konfor ve zenginlikte rakipsiz durumdayken, yönetimleri altında bulunan insanların perişanlığa, açlığa ve zor şartlara maruz kalmaları hiçbir şekilde izah edilemeyecektir. Batı başkentlerinde sefa sürerek, petro dolarları har vurup harman savuranların fakir fukaralara el uzatmaması, yüce dinimizin buyruklarına esasta bağlılık göstermemeleri en nazik ifadeyle iki yüzlülük ve münafıklık alametidir."

- Kaos fırtınası

Bahçeli, Hz. Peygamberin "Komşusu açken tok gezen bizden değildir" sözüne sırt dönen rejim ve sistemlerin bugün İslam toplumlarını inim inim inlettiğini aktardı.

İslam toplumlarının yaşadığı dramın son bulması gerektiğine değinen Bahçeli, şunları paylaştı:

"İslam üzerinden geçinen, Batı nam ve hesabına aramıza sızmış kim olursa olsun emellerine ulaşamamalıdır. Bu vebal, bu sorumluluk hepimizin, bütün inanların, bütün İslam ülkelerinin omuzlarındadır. Yaşadığımız coğrafyada demokrasi, insan hakları, özgürlük ezberleriyle operasyon üstüne operasyon yapanlara karşı kıyam halinde olmalıyız. Komşu ülkelerin coğrafyalarıyla oynayan, milyonlarca insanın yurdundan yuvasından koparak mülteci durumuna düşüren kaos fırtınasına karşı dikkatli ve uyanık durmalıyız. Oyunlara gelip, tahrik ve provokasyonlara aldanıp milli birlik ve bekamızı bozmayı amaçlayan çevrelere çelik gibi irademizle ve hak ettikleri şekilde cevap vermeliyiz. Hatay'ın hassas toplumsal dengelerini kaşıyıp istikrarsızlık ve kriz pususuna yatanları hep birlikte şaşkına çevirelim, aradıkları imkan ve fırsatı asla vermeyelim. Unutmayalım, biz Türk milletiyiz. Bu topraklar Türk vatanı, üzerinde yaşayan insanlar milletimizin eşsiz ve eşit mensuplarıdır. Kimler aramıza ayrık otu ekmek isterse husumetin kaynağı onlardır. Kimler içimizi karıştırmak isterse, kimler bölgesel gerilimleri Hatay'a ithal etmenin peşine düşerse fitnenin başıdır ve mutlaka bertaraf edilmelidir."

- "Türkmendağı şah damarımızdır"

Bahçeli, Türkmendağının aylardır kuşatma altında olduğunu ancak Türkmenlerin çığlıklarını duyan hiç kimsenin olmadığını vurguladı.

Hiç kimse olmasa da kendilerinin Türkmenlerin yanında olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Son nefesimize kadar kardeşlerimizin yanındayız. Türkmendağı, Türk'ün öz yurdudur. Ne Esad zulmü, ne Rus acımasızlığı, ne terör örgütlerinin kumpası bu gerçeği asla değiştiremeyecektir. Hükümetin, bölgesel planlamalara Türkmenleri rehin bırakmaması, işlenen cinayetlere sessiz kalmaması tartışmasız bir gerekliliktir. Türkmendağı bizimdir, şah damarımızdır, Türk'ün namusudur. Gazze'ye ilgi gösterip İsrail'i ağır eleştirenlerin sıra Türkmendağı'na gelince susması, düşmanlıkları seyretmesi utanç verici bir çelişkidir. Ortadoğu tarihi bir kırılma yaşamaktadır. İsimleri farklı farklı olan terör örgütleri etrafımıza ölüm çukurları kazmaktadır. Suriye'nin kuzeyinde terör koridoru açmak isteyip, Fırat'ın batısında küresel güçlere piyonluk yapan teröristler Türkiye'nin güvenliğini tehdit etmektedir. Sahnelenen oyun büyüktür. Bu kapsamda ülkemiz tedirgin ve rahatsızdır."

- Terör saldırıları

Bahçeli, terör örgütlerin ramazanda da boş durmadığına dikkati çekti.

İnsan canına kast eden canilerin bu kutsal ayı da kana buladığını aktaran Bahçeli, Mardin'in Derik ilçesi Bayırköy Mahallesi, Hakkari'nin Çukurca ilçesi ile Adıyaman Girit Köprüsü mevkisinde yaşanan terör saldırılarına değindi.

Bahçeli, şunları söyledi:

"Hiçbir insani ve vicdani değer tanımayan hıyanet odakları, ramazanda yürekleri kavurmaya, ocaklara ateş düşürmeye devam ettiler. Türk milletinin varlığı, aziz vatanın muhafazası uğrunda fedakarca görev yapan kahramanlarımızın şehadet ve yaralanmalarıyla neticelenen terör saldırıları artık tahammül sınırlarını çoktan aşmıştır. Terörizm, Türk milletine kurşun yağdırmakta, Türkiye'yi alçakça bombalamaktadır. Yurdumuzun bir bölgesinde kan ve vahşet hakimiyet kurmuş durumdadır. Bu nedenle milli vicdan müteessir ve kaygılıdır. Aziz şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa, kederli ailelerine ve büyük Türk milletine sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum. Toprağa düşen kan yalnızca şehitlerimizin değil, topyekun milletindir. Dökülen gözyaşları yalnızca analarımızın, babalarımızın, çocuklarımızın, gelinlerimizin değil, hepimizindir. Acı ortaktır."

Bahçeli, hiç kimsenin kendilerinden teröre alışmasını beklememesi gerektiğini, terörün biteceğini ve ülkeye huzurun geleceğinin altını çizdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Devlet Bahçeli Dörtyol Politika Güncel Haberler

title