Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan Olağanüstü Kurultay Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, olağanüstü kurultayın 10 Temmuz’da yapılmasında kararlı olduklarını belirterek, “Eğer kaos istenmiyorsa, farklı amaç ve gayeler güdülmüyorsa MHP’nin bu samimi ve partisinin geleceğini düşünen karara herkesin uyması gerekir. 19’unda böyle bir karar ilgililer tarafından alındıysa, MHP Genel Başkanı başta olmak üzere MHP Yönetim Kurulu Üyeleri ve mensupları 19’unda yapacaklarını söyledikleri kurultaya katılmayacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, olağanüstü kurultayın 10 Temmuz'da yapılmasında kararlı olduklarını belirterek, "Eğer kaos istenmiyorsa, farklı amaç ve gayeler güdülmüyorsa MHP'nin bu samimi ve partisinin geleceğini düşünen karara herkesin uyması gerekir. 19'unda böyle bir karar ilgililer tarafından alındıysa, MHP Genel Başkanı başta olmak üzere MHP Yönetim Kurulu Üyeleri ve mensupları 19'unda yapacaklarını söyledikleri kurultaya katılmayacaktır. Buradan bunu açıkça ve aleni olarak ifade ediyorum" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Merkez'deki MYK toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında Çağrı Heyeti'nin olağanüstü kurultay kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yalçın, MYK toplantısında Türkiye'nin gündemi ile ilgili meselelerin tartışılmış olmasının yanı sıra MHP'yi yakından ilgilendiren kongre sürecinin değerlendirildiğini söyledi.

MYK toplantısında alınan kararı açıklayan Yalçın, "Bu değerlendirme sonucunda alınan kararlar gereği, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Genel Başkanımızın, tüzüğün 63. maddesinden hareketle 24 Mayıs tarihinde almış olduğu olağanüstü kongreye gitme kararını benimsemiş ve onaylamıştır. Sizin de bildiğiniz gibi genel başkanımız başta olmak üzere MHP'nin saygıdeğer temsilcileri 12. Sulh Hukuk Mahkemesine açılan davadan itibaren her aşamada Yargı kararına saygı duyacağını ifade etti. Bu çerçevede Yargıtay'ın almış olduğu kararın resmi bildirimini beklemeksizin, MHP bu kararın hemen ardından genel başkanlık makamı bu kararı benimsemiş ve saygı duyduğunu belirterek bu sonuca ulaşmıştır. Bu gün yaptığımız ise genel başkanlık makamının aldığı bu kararın MYK tarafından da benimsendi. MHP'nin 47 yıllık geçmişine yakışır bir kongreyi yapacağız. MYK kararlarının sonucu budur" açıklamasında bulundu.

"EĞER KAOS İSTENMİYORSA MHP'NİN BU SAMİMİ VE PARTİSİNİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN KARARA HERKESİN UYMASI GEREKİR"

Yalçın, konuşmasının ardından basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı. "Çağrı Heyeti'nin belirlediği olağanüstü kurultay tarihi ile genel merkezin kurultaya ilişkin belirlediği tarihin farklı olması hakkındaki düşünceleriniz nedir" yönündeki soruya Yalçın, "MHP bu kararını alırken yargı kararının hukuken yerine gelmesi amacıyla aldı. Birinci önceliği budur. Bunun ardından farklı sebeplerde saymak mümkündür ama biz 10 Temmuz'da Yargı kararını yerine getiriyoruz. Kaldı ki bu karar sonrasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının partimize yazdığı yazıda da 18. Hukuk Dairesinin kararının uygulanması talep edilmiştir. İşte bütün bunları Genel Başkanlık Makamının 24 Mayıs tarihli kararıyla hem de aynı gün yerine getirdik. Eğer kaos istenmiyorsa, farklı amaç ve gayeler güdülmüyorsa MHP'nin bu samimi ve partisinin geleceğini düşünen karara herkesin uyması gerekir. 19'unda böyle bir karar ilgililer tarafından alındıysa, MHP Genel Başkanı başta olmak üzere MHP Yönetim Kurulu Üyeleri ve mensupları 19'unda yapacaklarını söyledikleri kurultaya katılmayacaktır. Buradan bunu açıkça ve aleni olarak ifade ediyorum" cevabını verdi.

"KONGRE TARİHİMİZ BELLİDİR, BUNUN DIŞINDA FARKLI BİR YOL ARAMAYA HİÇ GEREK YOK"

Çağrı Heyeti'nin bu kararına uymadıklarının altını çizen Yalçın, "Neden uymuyoruz? Çünkü biz daha önce, 24 Mayısta bu kararı aldık. MHP Genel Merkezi'nin almış olduğu bu karar Yargının hükmünü de gerçekleştiriyor. Onun daha da ötesine geçip, seçimli bir genel başkanlık yarışını da müsait hale getiriyor. Bütün bu açılımlar yapılmışken tekrar başka bir tarih aramanın başka bir kasta hizmet ettiği kanaatindeyiz. Onun için genel merkezin bu anlamdaki kararı kesindir. Kongre tarihimiz bellidir. Bunun dışında farklı bir yol aramaya hiç gerek yok. Eğer ilgili arkadaşlar samimiyse, genel merkezimizin 10 Temmuz tarihli kararını benimsemiş olmakla bütün problemi çözüyor oluyordu. Bu yol neden denenmemiştir ayrı bir merak konusudur" diye konuştu.

"10 TEMMUZ'DA DÖRT BAŞI MAĞRUR BİR KONGRENİN YAPILMASI DEVLET BAHÇELİ SÖZÜDÜR"

Tüzük değişikliği konusunda da açıklamalarda bulunan Yalçın şunları söyledi:

"10 Temmuz tarihini ifade ederken Ramazan ayının o mistik havasını da düşünmek suretiyle Ramazan sonrasına bırakmıştık. Bütün bunları yaparken de taraflarımızın, delegelerimizin, farklı düşünen arkadaşlarımızın herkesin ihtiyacına cevap verecek şekilde tarih tespiti yaptık. Ama buna rağmen farklı mecradan gitmek istendiğinde onun arka planında farklı bir takım sebepler aranır. Biz ortaya koyduğumuz tarihte, tüzük kongresini de değiştireceğiz, diğer seçimleri de art arda yapacağız. Hiç kimsenin bu konuda bir endişesi olmasın. Çünkü bu teklifi getiren Sayın Genel Başkanımızdır. Bu kararı alan öncelikli olarak kendisidir. Netice itibariyle 10 Temmuz'da dört başı mağrur bir kongrenin yapılması Devlet Bahçeli sözüdür."

"ÇAĞRI HEYETİ SADECE SALONU TUTAR, DELEGEYİ ÇAĞIRIR VE GÖREVİ BİTER"

"Genel Merkez 19 Haziranda yapılacak olan olağanüstü kongrenin hiçbir kararını tanımayacak diyebilir miyiz?" yönündeki soruya Yalçın, "Çağrı Heyeti'nin görevleri bellidir. Çağrı Heyeti sadece salonu tutar, delegeyi çağırır ve görevi biter. Ondan sonrası Divan ile alakalıdır. Genel Merkezin olmadığı bir mekanda kendi başına kongre toplamak hukuki bir sonuç doğurmaz. Dolayısıyla bu süreci görmek durumundayız. Gördükten sonra ne yapacağımızı paylaşacağız. Biz MHP olarak kararımızı aldık. Önce ihtiyaç duyulan bu büyük kongremizi yapmak gayreti içerisindeyiz" yanıtını verdi.

Yalçın, "Şu ana kadar sadece kendilerine aday diyen bazı arkadaşlarımızla ilgili sadece ve sadece inceleme yapıldı. Herhangi bir disiplin süreci gerçekleşmedi. Bu inceleme süreci ne olur onu kestirmek mümkün değil. Bundan sonraki süreçte genel merkez kararını almış olmasına rağmen bu kararı bozmak suretiyle işi yokuşa sürenlerle alakalı parti tüzüğü ne emreder ona bakmak ve ona göre hareket etmek lazım" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Semih Yalçın Yargıtay Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title