Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, 7 Haziran'daki seçim ortamı ile bugün arasında dağlar kadar fark olduğunu savunarak, "Bugün gelinen noktada acaba ortada huzursuzluk, güvensizlik var ondan dolayı mı seçim isteniyor yoksa arzu ettikleri sonuca ulaşamayacakları kanaatine vardıkları için mi?" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk,  7 Haziran'daki seçim ortamı ile bugün arasında dağlar kadar fark olduğunu savunarak, "Bugün gelinen noktada acaba ortada huzursuzluk, güvensizlik var ondan dolayı mı seçim isteniyor yoksa arzu ettikleri sonuca ulaşamayacakları kanaatine vardıkları için mi?" dedi.

Öztürk, TBMM İdare Amiri, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ile parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un,  "Barut kokuları içerisinde, silah sesleri arasında asla sağlıklı bir seçimin yapılması mümkün değil" yönündeki açıklamalarının anımsatılması üzerine Öztürk, 7 Haziran'daki seçim ortamı ile bugün arasında dağlar kadar fark olduğunu belirtti. Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce, böyle bir ortamda, seçim güvenliğini bir kenara bırakın, yaşam hakkının bile teminat altında olmadığı ortamda seçime gideceksiniz, buradan sağlıklı sonuca ulaşacaksınız, bu mümkün değil, öncelikle bu sahada güvenliği sağlamanız lazım, devleti her yerde hakim kıldıktan sonra seçimi düşünebilirsiniz demiştik. Bugün gelinen noktada acaba ortada huzursuzluk, güvensizlik var ondan dolayı mı seçim isteniyor yoksa arzu ettikleri sonuca ulaşamayacakları kanaatine vardıkları için mi bu cümleleri sarf ediyorlar? Kişiliklerine ve şahsiyetlerine, dün ve bugünlerine baktığımızda, bize ikincisi daha uygun geliyor. Sanki arzu ettikleri sonuca alamayacağı kanaatine vardılar. Ama umut ediyoruz bu endişeyle, bu milletin başına bela olabilecek herhangi sakat adamı atmaktan imtina ederler."

-Yüce Divan görevinin Yargıtaya verilmesi talebi

Öztürk'e, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in, Yüce Divan görevinin Yargıtaya verilmesi gerektiği yönündeki açıklaması da soruldu.

Çok doğru bir karar olduğunu, daha önce bu talepte bulunduklarını dile getiren Öztürk, "Orası hukuk sahasında daha uzman kişilerin bulunduğu yer. Bizce en uygunu budur" dedi

MHP'li İdare Amiri Yılmaz da Çukurova ve Konya'da çiftçinin perişan olduğunu savunarak, mısır hasatının çoğu yerde sona ermesine rağmen taban fiyatlarının halen açıklanmadığını belirtti. Yılmaz, taban fiyatlarının bir an önce açıklanmasını istedi.

Çukurova'nın yangın yerine döndüğünü ileri süren Yılmaz, çiftçinin, paradan para kazananların, aracıların eline terk edilmesinin bir felaket olabileceğini söyledi.

Bir soru üzerine Yılmaz, "Dün Adnan Menderes'i asmakla suçladıkları Başbuğ Alparslan Türkeş'in mezarına giderek dua etme noktasına gelen siyasi ikiyüzlülerin olduğu bir süreçten geçiyoruz" görüşünü savundu.

Kaynak: AA / Politika

Seyfettin Yılmaz Numan kurtulmuş Oktay Öztürk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title