Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, halk oylamasına sunulan anayasa değişikliğine ilişkin, "Bunu bir 'rejim değişikliği yapılıyor' şeklinde sunmak bilgisizlik değilse, çarpıtmadır. Bu değişiklik durup dururken ortaya atılmamıştır. Bu değişiklik değişen şartlar altında devlet ve millet bekası için bir zorunluluk olarak görülmüştür." dedi.

Karakaya, partisinin il başkanlığınca bir otelde düzenlenen 'Anayasa değişikliği bilgilendirme toplantısı' öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Anayasa değişikliğine karşı olanların halk oylamasını "rejim değişikliği olacak" şeklinde yanlış görüşler öne sürdüğüne işaret eden Karakaya, bunun bir rejim değişikliği değil, hükumet sistemi düzenlemesi olduğunu dile getirdi.

Devletin ve milletin geleceği için bu değişimin zorunlu olduğuna dikkati çeken Karakaya, "İlla bir değişiklikten bahsedeceksek, bu meclis hükümeti sisteminden cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemine geçiştir. Bunu bir 'rejim değişikliği yapılıyor' şeklinde sunmak bilgisizlik değilse, çarpıtmadır. Bu değişiklik durup dururken ortaya atılmamıştır. Bu değişiklik değişen şartlar altında devlet ve millet bekası için bir zorunluluk olarak görülmüştür." dedi.

Karakaya, partisinin "evet" dediği için kamuoyunda haksız eleştirilere maruz kaldığını belirterek, "Hiç kimse Milliyetçi Hareket Partisi'ni, cumhuriyetimizin temel niteliklerini ve üniter yapısını güvence altında tutan anayasamızın ilk dört maddesi ile Türk ve Türklükle ilgili maddeleri konusundaki samimiyetini sorgulama hakkına da haddine de sahip değildir. Devlet, millet, Cumhuriyet ve Türklüğün bekası için 'evet' diyoruz. Evet derken, ay yıldızlı al bayrak yere düşmesin, ezanlar susmasın şehitler ölmesin, vatan bölünmesin diyoruz." ifadelerini kullandı.

Mevcut sistemden kaynaklanan sorunlar olduğunun altını çizen Mevlüt Karakaya, şunları kaydetti:

"Buradaki değişikliği Türkiye'ye ideal bir yöntem, ya da sistem geliyor diye değil. Mevcut yapının sürdürülemediğini ve beka sorununa bir kriz üretmesi riskinden dolayı diyoruz. Onun için bu düzenlemeyi yapmak zorundayız. 'Yapmayalım da kriz çıksın. Bu hükümet belki gider." Peki hükümetle birlikte ülke giderse ne olacak? Bu soruyu soruyor musun? Asıl sıkıntı burada. 15 Temmuz başarılı olsaydı hangi anayasayı konuşacaktın. 15 Temmuz hemen bastırılamasaydı sokaklar da kan aksa ne olacaktı?"

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Mevlüt Karakaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
title