Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, partilerinin iktidarında tarımsal üretimi artırma noktasında mazotu 1 lira 25 kuruşa indireceklerini belirterek, "Tarımda tüm girdilerden de KDV alınmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, partilerinin iktidarında tarımsal üretimi artırma noktasında mazotu 1 lira 25 kuruşa indireceklerini belirterek, "Tarımda tüm girdilerden de KDV alınmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

MHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre Karakaya, kentteki bir otelde, merkez Çukurova ilçesinin mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Karakaya, partilerini tek başına iktidar yapmayı hedeflediklerini belirterek, "MHP'nin iktidar olması özellikle bölgenizden çıkmış olan ve her şeyiyle Adanalı olan Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin başbakan olması anlamına gelmektedir. Ekonomik anlamda yapılacak atılımlar işte o zaman yapılacaktır" ifadelerine yer verdi.

MHP'nin ekonomi alanındaki bazı projelerine de değinen Karakaya, şunları kaydetti:

"Asgari ücret bin 400 lira olacak ve vergi alınmayacak. Bu uygulamada iş yeri sahibine ek yük de getirilmeyecek. Yeni iş kuran esnaftan 5 yıl süreyle gelir vergisi alınmayacak. Küçük esnaf makinesini, teçhizatını yenilemek isterse KDV alınmayacak. Taksi, kamyon, kamyonet gibi ticari araçları yenilemek isteyen esnaftan KDV ve ÖTV alınmayacak. Her ailede bir kişiye iş garantisi sağlanacak. İş verilemeyecekse o evin hanımına ayda 700 lira ödeme yapılacak. Asgari ücret ve bunun altında geliri olanlara aylık 100 lira ulaşım desteği verilecek. Öğrencilere 10 bin liraya kadar eğitim desteği verilecek. Kendi işini kurmak isteyen gençlere 25 bin lirası geri ödemesiz 50 bin liraya kadar destek verilecek. MHP iktidarında tarımsal üretimi artırma noktasında mazot 1 lira 25 kuruşa indirilecek. Tarımda tüm girdilerden de KDV alınmayacak. Sanayide, imalatta üretimi ve istihdamı artırmak noktasında ham madde ithalatında alınan fonlar kaldırılacak."

Toplantıya, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş'ın da katıldığı vurgulandı.

Kaynak: AA / Yerel

Devlet Bahçeli Çukurova Karakaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title