Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Genel Başkanımız özellikle terörle meşru müdafaa konusunda rahatsızlıklar dolayısıyla hem içeride hem dışarıda üzerimize gelineceğini görmüştü. Bu yönetim boşluğunu ülkenin kaldırılmayacağını işaret etmiş ve hükümeti uyarmıştı." dedi.

Karakaya, partisinin Kastamonu İl Başkanlığınca Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 16 Nisan'daki halk oylamasının çok önemli olduğunu söyledi.

Devlet Bahçeli'nin değişiklik konusunda çok önceden gerekli uyarıyı yaptığını vurgulayan Karakaya, "Genel Başkanımız hükümet etme sistemindeki boşluğun bir an önce giderilmesi gerektiğine işaret etti. Mevcut durumun millet ve devlet bekası sorununa katkı verdiğini, bu sorunun giderilmesi açısından da buna ihtiyaç olduğunu söyledi. Genel Başkanımız özellikle terörle meşru müdafaa konusunda rahatsızlıklar dolayısıyla hem içeride hem dışarıda üzerimize gelineceğini görmüştü. Bu yönetim boşluğunu ülkenin kaldırılmayacağını işaret etmiş ve hükümeti uyarmıştı." diye konuştu.

Bahçeli'nin kendi hassasiyetlerine dikkat edildiği sürece değişikliğe "Evet" diyeceğini söylediğini ifade eden Karakaya, şu değerlendirmede bulundu:

"Genel Başkanımız 'fiili durumla yasal durum arasındaki uyuşmazlığı giderecekseniz buyurun yapın ama görüyorum ki bunu yapacak gibi görünüyorsunuz. Öyleyse bu konuyla ilgili bir düzenleme yapın, bunu yaparken eğer bizim hassasiyetlerimize dikkat ederseniz, biz getirilen değişiklikler konusunda da bir uzlaşma sağlarsak böyle bir değişikliğe evet diyebiliriz.' uyarısında bulundu. Genel Başkanımızın uyarısıyla süreç başladı. Aslında bazılarının dediği gibi 'MHP neden evet dedi?' değil. Bu sürecin başlangıcının ve devamını doğru anlamak istiyorsak öncelikle bu süreçte neden MHP ve Genel Başkanı böyle bir uyarıda bulundu sorusunu sormak daha anlamlı olacaktır."

Toplantıya MHP MYK üyesi Kadir Şekerci, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Mevlüt Karakaya Devlet Bahçeli Kastamonu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title