Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz Açıklaması

"Elimizden gelen her türlü çabayı sarf ederek çiftçimizin sorunlarına ve sıkıntılarına çare bulmaya gayret edeceğiz"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, doğal afetlerde arazileri zarar gören çiftçilerin yaşadıkları sıkıntılara çözüm bulmak için çalıştıklarını söyledi.

Durmaz, Sarıkaya ilçesine bağlı Alifakılı, Çatak, Yahyalı, Pınarkaya ve Akbenli köylerinde dolu yağışında hasar gören ekili arazileri gezerek, mağdur olan çiftçilerin sorunlarını dinledi.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklama yapan Durmaz, konuyla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e soru önergesi verdiğini ifade ederek,  Bakanlığın bu konuyla ilgili ne gibi çalışmaları olacağını sorduklarını belirtti.

Köylerde dolu nedeniyle hasarın yüzde 100'e ulaştığını anlatan Durmaz, şunları kaydetti:

"Bu zarar sadece ekili işlerdeki zararı ifade etmiyor. Aynı zamanda hayvancılık konusunda da saman konusunda da ciddi sıkıntıların bizi beklediğini gösteriyor. Bu nedenle çok kapsamlı tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Zaten dün sabah itibariyle grup toplantısında, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de bu konuyu dile getirdi. Ben de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı'na bir önerge vererek bu konuda yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi istedim. Bu hususlarda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çiftçimizin zaten çok zor ve sıkıntılı bir ortamda olduğunu, sıkıntılarının çok olduğunu, dünyanın en pahalı girdilerini kullanarak üretim yapmaya gayret ettiğini biz biliyoruz ve öteden beri de dillendiriyoruz. Elimizden gelen her türlü çabayı sarf ederek çiftçimizin sorunlarına ve sıkıntılarına çare bulmaya gayret edeceğiz." - Yozgat

Kaynak: AA / Politika

Sarıkaya Yozgat Çatak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title