Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel Yalova'da

YALOVA (İHA) – MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, MHP'li muhaliflerin partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı dava ile ilgili, "Biz hukuka saygılı bir partiyiz ama partimizin de hukuki hakları var" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel partisinin Yalova İl Teşkilatı tarafından düzenlenen yemeğe katıldı. Sporium Tesislerinde gerçekleşen yemeğe gelişinde çiçeklerle karşılanan Demirel, basın mensuplarının partinin muhalif kanadı tarafından açılan davanın sorulması üzerine açıklamalarda bulundu. Mahkemenin 8 Nisan 2016 tarihinde kararını açıklayacağını dile getiren Demirel, "Partimizin içerisinde farklı düşünenler vardır. Muhaliflik Milliyetçilik duygusuna yakışmaz. Milliyetçilik ise birlik ve beraberliği gerektirir. Milliyetçilikte ötekileştirme yok. Partimizde farklı düşünen arkadaşlarımız olmuştur. Delegelerimizden de olmuştur. Bir de hukuki süreç yaptılar. Kendi partileri ile davalaştılar. 8 Nisanda mahkeme kararını verecek. Biz öyle başka partiler gibi 'Hukuku tanımıyoruz' demeyiz. Ama partinin de hukuki hakları var. Dolayısıyla ilk mahkemenin vereceği karara göre bizim de tutumumuz şekillenir. Mahkeme neyi öngörüyorsa bizde hukuki haklarımıza bakar ona göre bir karar veririz. Çünkü biz hukuka saygılı bir partiyiz" dedi.

"BİZE OY VERENLERİN HAKKINI KORUMAK ZORUNDAYIZ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel, kararın olağanüstü kongreye gidilmesi yönünde çıkması durumunda kararın Anayasa Mahkemesine taşınıp taşınmayacağının sorulması üzerine ise, "Hukuki haklarımızın hepsi açıktır. Partimiz hukuki çerçeve içinde hakkı olan her şeyi bize oy vermiş 5 milyon 600 bin vatandaşımızın hakkını korumak, verdikleri oyun hakkını onlara teslim edebilmek için gerekli her türlü hukuki hakkını kullanır. Ama sanıyorum ki yargı da Türkiye'de ki emsal davalara bakarak buna uygun bir karar verecektir. Biz partimizin hakkını hukukunu bize oy verenler adına korumak ve kollamakla görevli kişileriz. Biz hukuka saygılı bir partiyiz öyle ayak altına falan da almayız" diye konuştu.

MHP'nin 47. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen yemeğe MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel'in yanısıra MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Şinasi Başlılar, MHP Kocaeli eski İl Başkanı Ruhi Çavdar, MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, YTSO Meclis Başkanı Cemil Demiryürek ve çok sayıda partili de katıldı. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ruhsar Demirel Eskişehir Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Psikolog :

Parti tabanınız başarısızlıklar sonucu yönetimin güven tazelemesini istedi , eğer demokrasiye inanıyorsanız bu talebi olumlu karşılıyacaksınız , yok öyle hukuk kavramlarının ardına saklanmak , en büyük hukuksuzluk partiyi parti yapan tabanın demokratik hakkı olan kurultay istediğini reddetmektir , bu masalları dinleyen varmı hala merak ediyorm. . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title