Haberler

MHP'li Ruhsar Demirel Hükümeti Eleştirdi

Güncelleme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel, hükümetin Suriye politikasını ve Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek, "Gördüğümüz tablodan çok hoşnut olmadık." dedi.

GAZİANTEP (İHA) – MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Gaziantep'te hükümetin Suriye politikasını eleştirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Kilis'te incelemelerde bulunduktan sonra geldiği Gaziantep'te MHP Gaziantep İl binasını ziyaret etti. Demirel'i, MHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Doğan ve partililer karşıladı. Demirel yaptığı ziyarette partilerin sorunlarını dinledi. Daha sonra yaptığı açıklamada Suriyeli sığınmacılara her türlü kolaylığın sağlandığını belirten Demirel, "Ülkemiz adına Suriye'den gelen sığınmacılara her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyorlar. Tabi dünyada örneği olmayan bir şey yaşıyor Türkiye. Bu kadar çok sığınmacıyı hiçbir yardım almadan kendi başımıza çevirmeye çalışıyoruz. O yüzden bu dünyada bir örnek. İyi veya kötü örnek olma durumu yok. O yüzden bizde gözlemleyelim istedik" dedi.

Kilis'te asayiş ve işsizlik problemlerinin bulunduğunu ifade eden Demirel, "Gelen sığınmacılarla birlikte; iş gücünün azalması ve Kilislinin işsiz kalmasıyla beraber, özellikle hanımlar 'Evlerimizin ekmeği, yemeği azaldı. Tencerelerimiz daha az kaynıyor. İşsizlik var' diye çok şikayet ediyorlardı. Biz de gittik kendi gözümüzle görmek için. Evet Kilis'te işsizlik, asayiş problemleri var. Başka problemler de var, ama onlar bu basın toplantısının konseptine çok uygun değil" diye konuştu.

Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Demirel, şunları söyledi:

"Ben Kilislilere şunu sordum, buradan sizin aracılığınız ile de sormak istiyorum: Bu ülkede insan haklarını genişletmek adına bile hükümet her konuda referandum yaparken hükümet, Türkiye'deki bütün vatandaşları, 75 milyon herkesi etkileyen ama Kilis şehrini tepeden tırnağa değiştiren bir hareketi yaparken hiç birimize sormadı? Oysa insan haklarını genişleten hiçbir uygulama için referandum yapmaya gerekmez. Engellilere daha fazla hak vermek için referandum gerekmezdi. Kadınlara daha fazla hak vermek adına, erkekle kadını eşitlemek münasebetiyle referandumlar açıp kimseye sormak gerekmez, kimse buna itiraz etmez. Ama 75 milyon Türkiye'nin hepsinin hayatını etkileyen, bundan sonraki süreçte de bu ülkede keskin etkiler yaratabilecek olan; olumlu, olumsuz onu bilemiyorum şuanda, böyle bir şey yaparken hiç birimize, hiç birinize, hiç kimseye sorulmamış olması çok enteresan." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ruhsar Demirel Gaziantep Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title