Haberler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan Açıklaması

"Sadece Emniyet teşkilatında değil, bürokrasinin her basamağında 'Bizden olanlar ve olmayanlar' ayrımı had safhaya ulaşmıştır.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Sadece Emniyet teşkilatında değil, bürokrasinin her basamağında 'Bizden olanlar ve olmayanlar' ayrımı had safhaya ulaşmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM gündeminde yer alan "İç güvenlik paketi"nin, ülkenin ve milletin güvenliğinden çok, iktidarın güvenliğini sağlama almak, kendi hukuksuzluğunun ve defolarının üstünü örtmek için hazırlanmış bir yasadan ibaret olduğunu öne sürdü.

Gezi olayları ve 17-25 Aralık sendromundan kurtulamayan hükümetin hukukla, mahkemelerle, adaletle yapamadığını bu yasa ile yapmaya çalıştığını savunan Adan, hırsızı yakalayan polisleri hukuk çerçevesinde alt edemeyen bu zihniyetin, çıkardığı yasalarla karşıt gördüğü herkesi temizleme operasyonuna giriştiğini iddia etti.

Pakete gerekçe olarak gösterilen liyakat açıklamasının hikayeden ibaret olduğunu öne süren Adan, "Sadece Emniyet teşkilatında değil, bürokrasinin her basamağında 'Bizden olanlar ve olmayanlar' ayrımı had safhaya ulaşmıştır. Neredeyse bütün devlet memurları, iktidar tehdidi altındadır. Bu iktidarın gözünde herkes potansiyel bir tehdittir" ifadesini kullandı.

-"Çözüm Süreci"

Adan, diğer yandan, "Çözüm Süreci"nde gelinen noktanın, MHP'nin uzun yıllardır dile getirdiği ikazlarındaki haklılığını bir kez daha gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Teröristin ve bölücülerin elinde oyuncak olan AKP Hükümeti, durumu idare etmek için her geçen gün milli devlet geleneğimizden ve bizi devlet yapan olmazsa olmazlarımızdan taviz vermekte, geri adım atmaktadır. Bölgemizde çıkarları ve hedefleri olanlar AKP sayesinde ihya edilmişlerdir. Ortadoğu'ya yeni bir şekil vermek isteyenler AKP sayesinde meydanı boş bulmuşlardır. Türk düşmanları ne yazık ki cesaretlerini AKP'den almaktadır. Türkiye ne yazık ki bizzat Başbakan Yardımcısı'nın dilinden teröristin itibarını düşünür hale gelmiştir. Terörist başının itibarı için kaygılananlara sormak istiyoruz; Türkiye'nin ve milletimizin itibarı, onuru ve istikbali için de aynı kaygıyı taşıyor musunuz? Türk askerini peşmergenin eğitimi için görevlendirmek nasıl bir akılla izah edilebilir? Peşmerge denilen adamlar yıllarca Kandil'de PKK'ya yardım ve yataklık edenler değil midir? İmralı canisine sekretarya tahsis etmek nasıl bir gaflettir? Teröriste tazminat ödemek, dağdakilere kamuda kadro vermek, Anayasadan Türk ifadesini çıkarmak, ne tür bir Türk düşmanlığı ile izah edilebilir? Birkaç oy için herkese yaranma, isyancılardan, bölücülerden ve memleket düşmanlarından özür dileme hastalığına yakalanan Sayın Başbakan en büyük özrü milletimize borçludur."

Celal Adan, iktidarın, Türkiye'yi her alanda etkisiz eleman durumuna düşürdüğünü, devletin iradesini yabancı güçlere ve bölücülere teslim ettiğini savunarak, iktidarın herkesten önce milletten özür dilemesi gerektiği görüşünü ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Celal Adan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title