Haberler

MHP Genel Başkan Adayı Özdağ: "Hukuk Devleti Ancak Bu Kadar Ayaklar Altına Alınabilir"

ANKARA (İHA) – MHP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, “Hukuk devleti ancak bu kadar ayaklar altına alınabilir.

ANKARA (İHA) – MHP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, "Hukuk devleti ancak bu kadar ayaklar altına alınabilir. Bu yazılar Türk adalet sistemine utanç vesikaları olarak geçecek. Mahkeme açıkça etki altına alınmaya çalışılmıştır" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Özdağ, Ankara 12. Sulh Ceza Hakimliği'nin MHP'nin kurultaya gitmesi yönünde karar verdiğini hatırlatarak, MHP Genel Merkezi'nin Yargıtay'a başvurduğunu belirtti. Özdağ, başvurunun Yargıtay 18. Dairesi'ne gittiğini söyleyerek, "Hukukun üstünlüğü için infazı için kesinleşmesi gerekmeyen bu kararın infazını engellemek amacıyla yetkisiz ve taşra mahkemelerinden hukuk anlayışını katleden kararlar çıkarılmaya çalışıldı. Bu karara göre hukuk usulüne göre yetkisiz ve görevsiz olan mahkemeler kurultayı durdurma yönünde karar aldılar. Hukuk usulünde siyasi partilerle ilgili yetkili ve görevli mahkemeler, siyasi partilerin genel merkezinin bulunduğu yer mahkemeleridir. Buna rağmen Gemerek ve Tosya'dan alınan kararlar infaz için Ankara İcra Daireleri'nde işleme konuldu. Yapılan itiraz neticesi İcra Dairesi'nin görüş talebine Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü bu işlemlere karşı itiraz ve şikayet başvurularının Gemerek Asliye Mahkemesi'ne yapılması gerektiğinden bu aşamada Ankara 25. İcar Müdürlüğü'ne karşı taraf vekilince yapılan yetki itirazının geçerli olmadığı ve tedbirin uygulanmasının durdurmayacağı düşünülmektedir' şeklinde bir yazı yolladı" ifadelerini kullandı.

Özdağ, görüş yazısının ve 13 Mayıs 2016 ihtiyati tedbir kararı hakkında görüş talebine ilişkin yazının hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığını etkileyecek türden olduğunu söyleyerek, "Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararına karşın tedbirin bu mahkemeden istenmesi gerektiğini beyan etmeyen AKP Adalet Bakanlığı, Gemerek ve Tosya kararları için ihtiyati tedbiri Gemerek ve Tosya'dan istenmesi gerektiğini belirtmektedir. Ankara 3. İcra Hukuk Mahkemesi'nde derdest olan bir dava hakkında bakanlıkça böyle bir yazı yazılarak görüş bildirilmesi Türk Ceza Kanunu'na göre yargılamayı etkilemeye çalışma suçunu oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.

Özdağ, "Yetkili yer olmamasına rağmen bunun kabul edilmiş olması infaz için yetkisiz olan Ankara İcra Mahkemelerinde icrası kabul edilmektedir. Ankara'da infaz edilen, Ankara'da yapılan itiraz ise taşra mahkemelerine yönlendirilmektedir. Hukuken yetki gaspıdır. Bize göre hukukun üstünlüğü ve bağımsızlığı Türkiye Cumhuriyeti'nde işler halde bulunsaydı Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararına karşı tedbir kararı ancak o mahkemeden verilebilirdi. Dava, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılmıştır, tedbir Tosya ve Gemerek'ten alınmıştır. İnfazı Ankara 25. İcra Dairesi'nde yapılmıştır, itiraza ise Tosya ve Gemerek bakacak görüşü Adalet Bakanlığı tarafından yazılmıştır. Buna inanmak çok zor" diye konuştu.

Özdağ, şunları kaydetti:

"Bu kurultay AKP ile bizim aramızda mı geçiyor? Bilelim. Eğer AKP ile bizim aramızda geçiyorsa adam gibi ortaya çıksınlar, öyle yapalım. Hukuk ancak bu kadar katledilir. Hukuk devleti ancak bu kadar ayaklar altına alınabilir. Bu yazılar Türk adalet sistemine utanç vesikaları olarak geçecek. Mahkeme açıkça etki altına alınmaya çalışılmıştır." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ümit Özdağ Gaziantep Gemerek Politika Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title