Haberler

MHP Genel Başkan Adayı Aydın: Sahte Kahramanlara İhtiyacımız Yok

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Koray Aydın, insanların haklarını korumaya talip olduklarını belirterek, "Sahte kahramanlara ihtiyacımız yok. Hak edene hak ettiği cevabı, anladıkları dilden vereceğiz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Koray Aydın, insanların haklarını korumaya talip olduklarını belirterek, "Sahte kahramanlara ihtiyacımız yok. Hak edene hak ettiği cevabı, anladıkları dilden vereceğiz" dedi.

Koray Aydın, partisinin yaklaşan kurultayı öncesi memleketi Trabzon'da verilen iftarda partililerle bir araya geldi. Yalı Park Otel'de düzenlenen iftar yemeğinin ardından konuşan Koray Aydın, 2009 yılında kimsenin sesini çıkaramadığı bir pozisyonda olağanüstü kurultay için imza toplayıp çoğunluğa ulaştıklarını söyledi.

'EMEK VERENLERİ ALLAH MÜKAFATLANDIRACAKTIR'

Aydın, "Genel merkezimiz yine bugün olduğu gibi o gün de, 'sen yetkili değilsin' diye itiraz etti. Biz bugüne kadar denenmemiş bir yoldan giderek Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava yolunu açan ilk siyasi olduk. O süreçte 38 kişi baskı ve hatır ile imzalarını geri çekti ve yeterli imzanın 4 gerisinde kaldık. Herkes o gün çok üzgündü. Arkadaşlarıma; 'Üzülmeyin. Göreceksiniz ilerde bizim döşediğimiz bu yoldan gidilecek, Türkiye'de değişimin kapısını açacağız' dedim. Bizim döşediğimiz o yoldan gidilerek bugün bu sürece gelindi. İnanarak söylüyorum, Allah emek ve gayret sahiplerini mutlaka mükafatlandıracaktır" dedi.

'GENÇLERLE VE KADINLARLA BAŞARIYA ULAŞACAĞIZ'

MHP'nin gençlere değer vermekten uzaklaştığını ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Şu anda Türkiye'nin yaş ortalaması en yüksek olan partisiyiz. Türkiye'nin en köklü gençlik organizasyonuna sahip olan bir partinin bu durumda olması kabul edilemez. Gençlerimiz 25 yaşında şehit oluyor, ama milletvekili mi olamıyorlar? Kadınlarımız kanayan yaramız. Bir türlü kadın partisi olamıyoruz. Kadın emeğini, duygusallığını, çalışkanlığını bu partinin en üst ve en alt noktasına yerleştirmedikçe başarılı olmamız mümkün değildir."

'BÖLÜCÜLERİN SOLUNDA OTURMAYI KABUL EDEMİYORUZ'

Aydın, şu anda mecliste dördüncü parti olduklarını ifade ederek, " Türkiye'nin bölücülerinin solunda oturmayı kabul edemiyoruz. Bu hale nasıl geldik? Ülküdaşlık ruhumuzu zedeledik. Fitne, dedikodu ile bu durumlara geldik. Birbirimizi sevmeyi unuttuk. MHP Genel başkanlığı bana nasip olursa, bütün kollarımızı yeniden inşa edeceğiz. Kardeşlik hukukumuzu yerleştirdiğimizde Milliyetçi Hareket Partisi kendi iktidarını kendisi oluşturacaktır. Allah bizi birbirine yaklaştırsın, iktidarı nasip etsin" diye konuştu.

'HIRSIZLIKTA SINIR TANIMAYANLAR YÜZSÜZLÜKTE DE SINIR TANIMIYOR'

Türkiye'nin mevcut yönetimini de eleştiren Aydın, " Türkiye'de ekonomi dibe vurdu. Dolar 3 lirayı buldu. Satacak bir kurum kalmadı. Türkiye başka ülkelerin kara paralarının aklandığı bir ülke haline geldi. Hırsızlıkta sınır tanımayanlar, yüzsüzlükte de sınır tanımıyor. Eğitim dibe vurdu, dış politika yerlerde sürünüyor. Sınırlarımız yol geçen haline döndü. Korkudan kafanı sınırdan dışarı uzatamaz hale gelmişsin. Kötü politikalar İŞİD bombaları olarak başkente yağar duruma geldi. İslami değerlerin içi boşaltıldı. 'Teröristle pazarlık olmaz, bu bize kan olarak geri döner' dediğimizde dudak bükenler, bugün Türkiye'yi kan gölüne çevirdi. Bu şehitlerin, insanların hakkını kim koruyacak? Biz koruyacağız. Sahte kahramanlara ihtiyacımız yok. Bu hareket partisi kendi içerisinde çıkaracağı değerlerle başarı hikayesini kendisi yazacak. Hak edene hak ettiği cevabı hangi dilden anlıyorlarsa o dilden vereceğiz" diyerek açıklamalarını noktaladı.

- Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Koray Aydın Trabzon Türkiye Politika Güncel Haberler

title