Haberler

MHP Eski Myk Üyesi Muharrem Yıldız'dan "Referandum" Değerlendirmeleri

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) eski Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Muharrem Yıldız, referandumda ’evet’ için saha çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, “Yaptığımız toplantılardan çıktıktan sonra karşılama ve uğurlama arasında iyi anlamda ciddi farklılıklar görüyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) eski Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Muharrem Yıldız, referandumda 'evet' için saha çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, "Yaptığımız toplantılardan çıktıktan sonra karşılama ve uğurlama arasında iyi anlamda ciddi farklılıklar görüyoruz. Vatandaşlarımız ikna oluyorlar" dedi.

Muharrem Yıldız, referandum ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Serhat Boyları Derneği Başkanlığı görevini de yürüten ve geçen dönem MHP Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı da olan Yıldız, 'evet' çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Yıldız, "Çalışmasını yaptığımız 'evet' bloğunda milliyetçi ve ülkücüler olarak inanarak, yüreğimizden hissederek Türkiye Cumhuriyeti'nin devamı, milletin bekası, içeride ve dışarıda üzerimize gelen yapının ne kadar tehlikeli hale geldiğini bilerek ve görerek hareket ediyoruz. Bedel ödemiz gerekirse bedel ödemek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz, bunu şimdi değil 12 Eylül döneminde de yapmışız. Milletin ve devletin bekası için idamlarla yargılanılmış, hapislerde uzun süreler kalınmıştır. Devletine ve milletine hiçbir zaman isyan etmemiş bir neslin devamcıları olarak bugünde 'evet' diyoruz. Yürekten ve inanarak 'evet' diyoruz" diye konuştu.

"Evet bloğunda çalışan bazı arkadaşların bilmeden ya da istemeden gaf yapması bizi zor duruma düşürüyor" diye devam eden Muharrem Yıldız, "Bu durum saha çalışmalarımızda 'hayır' diyen vatandaşlarımızın tarafından baskı altında kalmamıza neden oluyor. Gaf yapan arkadaşlarımız, anayasanın ilgili maddelerini iyi okusunlar. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile alakalı bilgilensinler ve halka onu anlatsınlar. Cumhuriyet ve Atatürk'le alakalı bir gaf yaptığınızda karşınızda 'evet ve hayır' diyenleri bulursunuz. Bu açıklamalar bizi sıkıntıya koymakta" ifadelerini kullandı.

"Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı'nın devamıdır"

"Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı'nın devamıdır" diyen Yıldız, bunu kimsenin inkar edemeyeceğini belirtti. Yıldız, "Osmanlı'nın devamı olan Türkiye Cumhuriyet için buradaki ecdadımız, cumhuriyet öncesindeki çok sıkıntılar çekmiş ve Osman döneminde 40 yıl Ruslara bırakılmış olmasına rağmen devletine başkaldıran değil de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına öncülük edenlerden olmuş. Ecdadımız cumhuriyeti bize emanet etmiş. Biz, cumhuriyete her zaman sahip çıktık ve her zaman cumhuriyetin koruyucuları ve bekçiler olduk. 16 Nisan'da oylanacak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi de halka ve demokrasiye dayalı" dedi.

"Vatandaşlarımız ikna oluyorlar"

Hayır bloğunda FETÖ, PKK, PYD ve birkaç siyasi partinin yer aldığını vurgulayan Muharrem Yıldız, "Bunu söylerken 'hayır' diyecek olan vatandaşlarımız için terörist deme iddiamız kesinlikle yok. Onlara saygılıyız. Saha çalışmalarımızda maddeleri anlattığımızda çok iyi karşılık bulmaktayız. Yaptığımız toplantılardan çıktıktan sonra karşılama ve uğurlama arasında iyi anlamda ciddi farklılıklar görüyoruz. Vatandaşlarımız ikna oluyorlar. Biz inanarak yola çıktık" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Muharrem Yıldız Küçükçekmece Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title