Haberler

MHP Erzurum Milletvekili Adayı Ertürk Çimen Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayı Ertürk Çimen, “Erzurum’daki tarım ve hayvancılık sektörleri, MHP iktidarıyla rahat bir nefes alacak” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayı Ertürk Çimen, "Erzurum'daki tarım ve hayvancılık sektörleri, MHP iktidarıyla rahat bir nefes alacak" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayı Ertürk Çimen, seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçe ziyaretlerini sürdüren Çimen, tarım ve hayvancılık sektörlerinin MHP iktidarı ile çağ atlayacağını savundu.

Çimen, Erzurum çiftçisinin en büyük sorununun rekabet olduğunu belirterek, "Çiftçimizi bir kere bu sorundan kurtaracağız. Tarım sektörünü rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturacağız. Tarımda modern işletmeciliğe dönüşümü sağlayacağız. Üretici birlikleri güçlendirilecek, çiftçi güçlendirilecek ve yüksek kalitede fide-fidan üretimi desteklenecek. Tarımsal destekler artırılacak. Hazine arazilerini kiralayan çiftçiler desteklerden yararlanacak. Çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacak, böylece mazot 1 lira 75 kuruş olacak. Sulama ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacak. Çiftçilerin ucuz elektrik kullanmaları sağlanacak. Elektrik fatura bedelleri hasat döneminde tahsil edilecek" diye konuştu.

ERTÜRK ÇİMEN: HAYVAN VARLIĞIMIZ AZALIYOR

Erzurum'un bir zamanlar hayvancılık merkezi olduğunu hatırlatan MHP'li Ertürk Çimen, "Şehrimizdeki büyük ve küçükbaş hayvan varlığı giderek azalıyor. Besicimiz, ahırında beslediği hayvanını kurban bayramlarında bile ederinde satamıyor. Kazandığı para, maliyetini ancak karşılıyor. MHP iktidarında çok ciddi desteklemelerin sağlanacağı sektörler arasında hayvancılık da olacak. Hayvancılık yapan üreticilerimizin maliyetlerini aşağıya çekebilmek için ciddi teşvikler getirilecek. Üreticiyi üretime teşvik etmek ve hayvan varlığını artırmak amacıyla besicinin yol arkadaşı devlet olacak. Besiciye her türlü destek verilecek, ürettiğini pazarlayabilmesi için pazar olanakları sunulacak. Özetle MHP iktidarında çiftçinin de, besicinin de yüzü gülecek" ifadelerini kullandı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Ertürk Çimen Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title