Haberler

MHP, Erdoğan'a "Kürdistan" İsmiyle Kurulan Partiyi Sordu

Güncelleme:

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Başbakan Erdoğan'a, "Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi"ni sordu.

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Türkoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması üzerine TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, "Basında çıkan haberlere göre; 3 Ocak 2014 tarihinde Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi'nin (T-KDP) kurulması amacıyla İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verildiği ve 24 Nisan 2014 tarihinde parti kurucuları tarafından İçişleri Bakanlığı tarafından onay verdiği açıklanmıştır" dedi.

Türkoğlu, Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"İçişleri Bakanlığı tarafından söz konusu partiye onay verildiği haberleri doğru mudur?

Doğru ise; "Kürdistan' isminin söz konusu parti tarafından kullanılması Anayasamıza ve Siyasi Partiler Kanununun 73., 78., 81., 83., 90. ve 96. maddelerine aykırı değil midir?

Söz konusu partinin "Bağımsız Kürdistan' tezini savunması ve Genel Merkezinin Diyarbakır'da kurulacak olması etnik ayrımcılığın açık göstergesi değil midir?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Osmaniye Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Vatandasvvedi76@yahoo.de:

Neden kurulmasın? Burası özgür bir ülke değilmi? Ben almanyada doğdum ve orada böyle sıkıntılarla karşılaşmadım. Bırakın kursunlar nekadar secilir secilmez Allah bilir. Sonra sürekli bir aşşağlıyıcı bir yorum yapacagına kafanızı çalıştırıp sizlerde bir parti kurun buna sizinde hakkınız var.

28
23
yanıtYanıtla
Zorrtuskudarlim01@hotmail.com:

Oda bir şey mi, yakında 'Türkiye Ermenistan demokrat partisi'de kurulabilir.

30
13
yanıtYanıtla
ahmet toprakabc_hakan@hotmail.com:

kurulur kurulur kimi ilgilendirir ??? milliyetçi hareket partisinden daha ırkçı bi parti ismi mi var türkiyede

yanıt0
yanıt0
BAWERbaver3@hotmail.com:

Behçeli kimse seni adamdan saymıyor :))Henüz evine 2 ekmek parası kazanmamış dünyayı toz pembe gören ve kendini safkan türt sanan zavallı çoluk çombalak takımı hariç.Ha birde türk milliyetçiliği yapar gibi görünen ve bu işten rant sağlayan zavallı azınlıklar hariç.laz gürcü arnavut boşnak pommak ,arab,çingane,bolgar ,yunan macirleri,ahızka rusları,çerkes denilen Ruslar falan fistan.harbi bunları çıkarınca geriye sadece Kürtler Kalır bu toprağın sahipleri:)))

11
22
yanıtYanıtla
serhatserhatword@gmail.com:

Kürtlerin topraklari yerleri bellidir ama Türkiye sinirleri içerisinde değildir bunların burayi isteme sebebi toprak altindadir. Topraklarinizda kurun ulkenizi

16
7
yanıtYanıtla
3 HİLAL OSMANLIDIR KEMALİZİM DEYİLgarip_hozat:

eyyy MHP senin kürt kardeşlerimizla uğraşmaktan başka işin yokmu.....BU ÜLKEDE KÜRT TÜRK SORUNU YOKTUR DİNDAR DİNSİZ SORUNU VARDIR

1
5
yanıtYanıtla
egefilip.lenka@gmail.com:

helal bahceliye bu vatani kimseye peskes cekmicez.böyle bilsinler.

1
0
yanıtYanıtla
KE KEeniscanli@hotmail.com:

BOŞVER BAHÇELİ...SENİN VE ÜÇ SİLAHŞÖR ARKADAŞININ AKLI BU İŞLERE ERMEZ.BOŞUNA GÜNDEMİ İŞGAL ETMEYİN.HADİ ANAM HADİ.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title