Haberler

MHP'den TBMM'ye "Erdoğan" Başvurusu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanlığına yaptığı başvuruda, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı TBMM üyeliğinin sona erdiğini belirterek siyasi parti gruplarının üye sayısının yeniden tespit edilmesini istedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanlığına yaptığı başvuruda, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı TBMM üyeliğinin sona erdiğini belirterek siyasi parti gruplarının üye sayısının yeniden tespit edilmesini istedi.

Vural, TBMM Başkanlığına yaptığı başvuruda Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı siyasi parti gruplarının üye sayısının yeniden tespit edilmesini talep etti.

12. cumhurbaşkanlığı seçiminin 10 Ağustos 2014'te yapıldığını ve bu seçim sonucunda Başbakan ve İstanbul Milletvekili olan aday Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiği belirtilen başvuruda, Yüksek Seçim Kurulunun 15 Ağustos'ta kesin sonucu açıkladığı ifade edildi. Buna ilişkin mazbatanın da YSK Başkanı tarafından TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e 15 Ağustos'ta teslim edildiği kaybedilen başvuruda, Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın TBMM üyeliğinin sona erdiği belirtilerek, "Anayasa ve TBMM İçtüzüğü TBMM faaliyetlerinde siyasi parti gruplarının üye sayısı oranında temsilini öngörmektedir. Bu durumda Adalet ve Kalkınma Partisinin üyesi olan İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı TBMM üyeliği sona erdiğinden buna göre işlem yapılması ile siyasi parti gruplarının üye sayısının yeniden tespit edilmesi hususunda ivedilikle gereğinin yapılmasını arz ederim" denildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Oktay Vural Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title