Haberler

MHP'den 'Ne Mutlu Türküm Diyene' Tabelasının Kaldırılmasına Tepki

Güncelleme:

Bursa'nın Keles İlçesi girişinde yeralan ve bir tarafında 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' diğer yüzünde ise 'Keles'e Hoşgeldiniz' yazılarının yer aldığı tabelanın kaldırılmasına MHP Bursa İl Başkanlığı tepki gösterdi. MHP'liler, üzerinde harfler bulunan tişörtler giyerek insan zinciriyle 'Ne mutlu Türküm diyene' yazısı oluşturdu. Belediye başkanlığı tarafından eskidiği gerekçesiyle kaldırılan tabelayla ilgili olarak Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın soru önergesinin ardından MHP İl Başkanlığı da kaldırılan tabelanın bulunduğu yerde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, tabelanın sökülmesi talimatının kimin tarafından verildiğini sorarak, "Osmanlının cirit attığı, İmparatorluğun tasarlandığı, büyük bir medeniyetin tohumlarının atıldığı bin yıllık Türk yurdu olan bu topraklardaki 'Ne mutlu Türküm diyene' yazısı kime rahatsızlık vermiştir. Sayın kaymakam mı rahatsız olmuş ve sökülme talimatını vermiştir. Belediye Başkanı mı rahatsız olmuş ve sökülme talimatını vermiştir? İktidar mı rahatsız olmuş ve sökülme talimatını vermiştir? Keles'te'Ne mutlu Türküm diyene' yazısından rahatsız olan tek bir vatandaşımız yoktur." Dedi.

Belediyenin eskidiği için yerine yenisinin konulacağı açıklamasını da eleştiren Toktaş, şöyle devam etti:

"Yenisini yapıp yerine takmadan sökülmüş olması ayrı bir işgüzarlık ve acemiliktir. Bu konu sıradan bir basit bir konu değildir. Millet kavramının yok edilmeye çalışıldığı bugünlerde yapılmış olması da ayrıca manidardır. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun, Keles'te yaşayan her vatandaşımızın bu konularda en az bizim kadar hassas olduğunu da biliriz" dedi. Toktaş, daha iyisini yapacakların acilen yapmalarını, yapmadıkları takdirde milliyetçi camianın bedeli ne olursa olsun en güzelini yaptıracağını da kaydederek, " "Herkes haddini bilmek zorundadır. İster Vali, ister Kaymakam, ister Belediye Başkanı olsun. Bu yazıyı asmanın bedeli ağır olmuştur. Sökmesi de ucuz olmayacaktır. Bugün mütevazice geldik, sadece uyardık. Acil bir şekilde 'Ne mutlu Türküm diyene' tabelası buraya asılsın. Yoksa nasıl gümbür gümbür geleceğimizi herkese ilan ediyorum." Toktaş'ın basın açıklaması sırasında, MHP'liler, üzerinde harfler bulunan tişörtler giyerek insan zinciriyle "Ne mutlu Türküm diyene" yazısı oluşturdu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber-Kamera: Orhan BOZDEMİR/KELES (Bursa), (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmet Büyükataman Hasan Toktaş Keles Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title