Haberler

MHP'den Erdoğan'a Sert Yanıt: Zürriyet Üzerinden Siyaset Yapanın Zürriyetinden Şüphesi Vardır

MHP Genel Başkan Yardımcısı-Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi "aile, çoluk çocuk bilmemekle" suçlayan Başbakan Erdoğan'a sert tepki gösterirken, "Onun için varsa yoksa kendi çocukları, kendi evlatlarıdır.

MHP Genel Başkan Yardımcısı- Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi "aile, çoluk çocuk bilmemekle" suçlayan Başbakan Erdoğan'a sert tepki gösterirken, "Onun için varsa yoksa kendi çocukları, kendi evlatlarıdır. Onlar emniyette olduğu sürece, vatandaşın çocukları yerlerde sürünmüş, sokaklarda dövülerek katledilmiş, kurşunlara hedef olmuş, hiç önemli değildir. Hiç şüphemiz yok ki zürriyet üzerinden siyaset yapanın zürriyetinden şüphesi vardır" dedi.

MHP'li Semih Yalçın, Başbakan Erdoğan'ın Genel Başkan Devlet Bahçeli hakkındaki sözlerine Gaziantep Yavuzeli İlçesi Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yanıt verdi.

Yalçın, yaptığı açıklamada, "MHP paranoyası yüzünden normal düşünme ve davranma kabiliyetini yitiren Başbakan Erdoğan artık keçeyi suya atmış, çıkan yerini taşlamaya başlamıştır" derken, Sivas'ta yaptığı konuşmada Bahçeli hakkında, Başbakan'ın sarf ettiği sözlerin, aklı başında bir insanın ağzına alacağı cinsten olmadığını vurguladı.

Yalçın açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bütün kamuoyu öğrenmiştir ki Devlet Bahçeli'yi aile, çoluk çocuk bilmemekle suçlayan Başbakan'ın asıl kendisi çoluk çocuk umursamayan adamdır. Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olayları sırasında gençlerin öldürülmelerinden en ufak üzüntü duymamıştır. Onun için varsa yoksa kendi çocukları, kendi evlatlarıdır. Onlar emniyette olduğu sürece, vatandaşın çocukları yerlerde sürünmüş, sokaklarda dövülerek katledilmiş, kurşunlara hedef olmuş, hiç önemli değildir. Millet evlatlarının taşıdığı canın, Başbakan nazarında hiçbir kıymeti yoktur. Partisine muhalefet eden herkes terörist, kendisiyle işbirliği yapan herkes terörist de olsa demokrasi kahramanıdır.

Hiç şüphemiz yok ki zürriyet üzerinden siyaset yapanın zürriyetinden şüphesi vardır. Bir ara da Tayyip Erdoğan'ın genel başkan yardımcılarından biri zürriyet üzerinden siyaset yaparak ruh zürriyetinden mahrum olduğunu ortaya koymuştur. Şimdi bu ruh zürriyetinden mahrumiyet hastalığının kimden bulaştığı Başbakanın ifadeleriyle ayan beyan ortaya çıkmıştır."

-"ERDOĞAN, ARTIK SİYASETEN "EBTER' DURUMA DÜŞMÜŞ BİR PARTİNİN LİDERİDİR"-

Başbakan Erdoğan'ın başörtülü annelerimiz ve bacılarımız üzerinden Devlet Bahçeli'ye saldırırken, aile ve evlat gibi milletin üzerine titrediği varlıklara dil uzattığını, kaş yapayım derken göz çıkardığını kaydeden Yalçın, "Kendi zürriyetinden gelenleri yasaları değiştirerek, hukuku ayaklar altına alıp yargıyı kendine bende kılarak koruyan bir Başbakan'ın, aileleri ve evlatlarımızı istismara kalkışması manidardır.

Saptırmanın, karatmanın bu kadarı, Başbakan'ın kıratını ve seviyesini ortaya koymaktadır. Bu acınası durum; Başbakan'ın artık istismar edecek malzemesi kalmadığının da göstergesidir. Millet; haksızken haklı çıkmak için zürriyetiyle övünen, onu pazara düşüren bir Başbakan istememektedir. Cahiliye devrinin âdetlerini geri getiren bu iğrenç istismarın sonu sandıkta mağlubiyetle bitecektir. AKP'nin siyasi zürriyeti kesilmiştir; Başbakan Erdoğan, artık siyaseten "ebter' duruma düşmüş bir partinin lideridir" ifadelerini kullandı.

-"BAK BENİM ARABAM PİLLİ, SİZİNKİ TAHTADAN"-

Meselenin "siyasette liyakatsizlik" olması durumunda kimsenin Başbakan Erdoğan'ın eline su dökemeyeceğini savunan Yalçın, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en liyakatsiz ve ehliyetsiz Başbakan'ı tarafından yönetilmektedir. Başbakan Erdoğan; hasbelkader oturduğu makamı hazmedememiş, giydiği gömlek kendisine birkaç numara bol gelmiştir. Bulunduğu makamda o kadar sırıtmaktadır ki, bunun kendisi de farkına varmıştır. İşte bu yüzden sürekli insanları aşağılayan, kendi nefsini öven egoist bir dil kullanmaktadır. Anamızın bacımızın başörtüsünün arkasına saklanması da bundandır.

Başbakan'ın, Devlet Bahçeli'nin uçağa binip binmemesi meselesini gündeme getirmesi, kendisinin sürekli uçağa binip dolaştığını böbürlenerek anlatması da çocukçadır. Bu tutumu, mahalledeki yaramaz ve hayta çocuğun öteki oyun arkadaşlarına "Bak benim arabam pilli, sizinki tahtadan' demesinden farksızdır. Yakında 60 yaşını bitirecek olan Başbakan'ın tavırlarındaki bu huşunet, huysuzluk ve inatçılık; iyi yaşanmamış bir çocukluğun, milletin değerleriyle çelişen bir terbiyenin ve gelişmemiş bir şahsiyetin izlerini taşımaktadır. İktidarın başı; oturduğu koltuğu oyuncak, milleti de oyun aleti zannetmektedir.

Asıl üzücü olan Başbakan'ın yaşadığı bu yaman karakter sınavının ve hazımsızlık girdabına savrulmanın bedelini millete ödetmesidir. Ne yazık ki yaptığı affedilmez yanlışların, hoşgörüsüzlüğünün, uyumsuzluğunun, kavgacılığının ve kindarlığının karşılığı, Türk milletine dikta ve baskı rejimi olarak yansımaktadır."

-"MİLLET HESABINI SORACAK"-

Başbakan Erdoğan'ın Sivas'ta Sivas Kongresi kararlarıyla ilgili açıklamasının ise "kargaları bile güldürecek cinsten" olduğunun altını çizen MHP'li Yalçın, ""Millî sınırlar içinde vatan bir bütündür parçalanamaz' ifadesi, Başbakan'ın ağzında eğreti durmuştur. Sayın Başbakan; hükûmetinin bölücü başı ile pazarlıklarını, PKK'ya özerklik yolunu açma girişimlerini gizleme gayreti taşıyan sözleriyle artık milleti aldatıp kandıramayacaktır. Cumhuriyet'in temellerinin Sivas'ta atıldığın söyleyerek bundan kendine pay çıkarmaya çalışan Başbakan'ın bütün icraatının; Cumhuriyet'i ortadan kaldırmaya, Türk vatanını bölmeye ve güneydoğuda alternatif bir devlet kurmaya yönelik olduğu, milletin malumudur.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yalanı bu kadar fütursuzca söyleyen bir Başbakan daha görülmemiştir. Türk milleti onu ve partisini yalanlarıyla birlikte önce sandığı gömecek, sonra da tüyü bitmemiş yetimlerin, ailelerin ve çoluk çocuğun hakkını haramzadelere dağıtmasının hesabını soracaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Semih Yalçın Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title