Haberler

MHP'den Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na açıklamalarından ötürü tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na açıklamalarından ötürü tepki gösterdi.

Parti Binasında basın toplantısı düzenleyen Kaya, "Son günlerde yapılan bazı açıklamaları dinledikçe Gazi Mustafa Kemal'in bu günleri anlatan gençliğe hitabesindeki şu sözleri aklımızdan çıkmamaktadır. "İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır. İstiklal ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir." Sanki Gazi bu günleri görmüşte bu dizeleri dile getirmiş. Yüzyıllardır ülkemizin ekmeğini yiyen, yan gelip yatan, vatanın en savunmasız anında cephe gerisinde kalan, 3 aylık bebekleri öldüren, gelinlerin karınlarını deşip bebeklerini çıkaran, küçücük kızlara dahi tecavüz eden, katlettikleri insanları su kuyularına atan, camileri ahır yapıp, insanlarımızın kafa derilerini yüzen, 1915 hainlerini, babasının çiftliğiymiş gibi aziz topraklarımıza davet eden Davutoğlu'nu kınıyor, bu söylemlerle Davutoğlu'nun sadece kendini avutacağını bilmesini istiyorum. Hiçbir zaman hizmet etmek için seçildiği Türk Milletinin sesi olamayan, gözyaşlarını ülkesi ve sıkıntıda olan milleti hele hele vatanı için canın feda eden şehitlerimiz yerine, farklı ülkelerin insanları için akıtan bu zatın hangi fikre hizmet ettiğini merak etmekteyiz. Ülkesinin tarihinden bihaber birinin böyle açıklama yapması aslında gayet doğal. Lakin bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. Kendisini Erzurum'un tarihi ve ermeni mezalimi hakkında bilgi alması için Erzurum'a davet ediyorum. Madem bu ülkede bakanlık yapıyor gelsin burada yazılan tarihi esasıyla öğrensin. Belki o zaman biraz ar ederde bu açıklamalarından geri adım atar. Davutoğlu bilmez ama, Vücutları baltayla parçalanan Türk bizim, karınları deşilerek bebekleri çıkarılan Türk Kadını bizim, canlı hedef yapılarak kurşuna dizilen Türk bizim, Başı taşla ezilerek şehit edilen Türk bizim, burunları kesilerek, bıyıkları yolunup karınları yakılan Türk bizim, gözleri oyularak katledilen Türk bizim, konaklarda toplanılarak yakılan Türk bizim, Bu vahşete şahit olan tarih bizim, toprak bizim, vatan bizim. Davutoğlu kimi kimin vatanına davet edip ev teklif ediyorsun. Bu açıklamaları yapan bu şahsı tekrar kınıyor, yapmış olduğu bu incitici açıklamalarından dolayı hemşerilerimize bir özür borcu olduğunu belirtmek istiyorum. Herkesin şunu iyi bilmesini isterim ki, Türk Milliyetçileri var oldukça hainler kirli emellerine asla ulaşamayacaklar." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Ahmet Davutoğlu Zekai Kaya Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title