Haberler

MHP'den Demokratikleşme Paketi'ne Tepki

KİLİS (İHA) – Milliyetçi Hareket Partisi Kilis Merkez İlçe Başkanı Arif Amoca, demokratikleşme paketinin kabul edilir bir yanının olmadığını söyledi.

KİLİS (İHA) – Milliyetçi Hareket Partisi Kilis Merkez İlçe Başkanı Arif Amoca, demokratikleşme paketinin kabul edilir bir yanının olmadığını söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Merkez İlçe Başkanı Arif Amoca, şunları söyledi:

"Açıklanan paketinin demokrasi, genel anlamıyla vatandaşların devlet politikalarının belirlenmesi, eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimi olarak ifade edildi. Ancak bu sözde paketten bırakın milleti; kendi milletvekillerinin bile haberi yoktur. İstişareye dayanmayan ve toplumun hiçbir kesimiyle kucaklayamayan bu sözde paket daha prematüre yani sakat doğmuştur. Türk alfabesinin içerisine sokulmak istenen q, x, w gibi harflerle cumhuriyetimizin temel değerlerinden olan ana dilde eğitim adeta hançerlenmek istenmektedir. Seçim sistemi ile ilgili yapılmak istenen değişikliklerle demokrasinin ana ilkeleri olan temsilde adalet ve yönetimde istikrar anlayışı hiç edilmek istenmektedir. PKK uzantısı siyasi partinin şuanda kullandığı eş başkanlık sistemine geçilmek istenmektedir. Bu durum demokrasiyi araç olarak gören zihniyetin trajik komik bir yansımasıdır. 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' diyerek başlayan 'varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm' diyerek biten milli kimlik ve benliğimizi ifade eden Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları olmak üzere top yekun bir mücadele vererek Anadolu'yu son yurt edinmememize vesile olan ecdadımızın manevi şahsiyetleri zedelenmek istenmektedir." - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title