Haberler

MHP'den CHP'ye Açıklama Tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik İl Başkanı Sabri Eraslan, geçen hafta sonu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet’in, Devlet Bahçeli hakkında sosyal medyada yer alan “’AKP’nin bastonu ol, en son tezkereye evetle vatan toprağına Haçlı ordusunu sok, sonra milliyetçi geçin.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik İl Başkanı Sabri Eraslan, geçen hafta sonu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet'in, Devlet Bahçeli hakkında sosyal medyada yer alan "'AKP'nin bastonu ol, en son tezkereye evetle vatan toprağına Haçlı ordusunu sok, sonra milliyetçi geçin. Şehitlerin elleri yakanda" sözüne basın açıklaması ile cevap verdi.

MHP İl Başkanlığı binasında bir grup partili ile birlikte basın toplantısı düzenlenen Eraslan, yaptığı açıklamada, siyasi konularla şahsına yapılan eleştirilere ve sataşmalara prensip olarak cevap vermediğini belirtti. Sabri Eraslan, "Kimsenin partimiz ve bizim üzerimizden prim yapmasına, reklamını yapmasına fırsat vermiyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ucuz kahramanlıklar peşinde değiliz. Sanal alemde fotoğraf paylaşarak, yorum yazarak kimseye cevap vermeyiz. Bulunduğumuz makamın ağırlığının farkındayız fakat hafta sonunda bir partinin il başkanı Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ye hakarete varan sözler sarf etmiştir. Bu sebeple siz değerli basınımızın yolu ile kamuoyunu bilgilendirmek zarureti hasıl olmuştur" dedi.

"MHP GENEL BAŞKANINA LAF ATMAK SENİN HADDİN DEĞİL"

"MHP Genel Başkanına laf atmak senin haddin değildir" sözleri ile CHP İl Başkanını eleştiren Eraslan, "Sataşacak hedefi şaşırdığın görünüyor. Mücadeleyi kiminle yapacağınızın farkında değilsiniz. Yerel seçimlerde de yaptığınız gibi şu oyumuz var, bu oyumuz var diyerek MHP seçmeninin kafasını karıştırmak için, yanıltmak için gazete kupürleri dağıtıp seçmenin aklını bulandırmaya çalıştınız. Sizin için sonucun hüsran ve hezimet olduğunu sonunda gördünüz çünkü senin Genel Başkanına 'Twitter Kemal', 'Partisinin genel müdürü', 'Bugün meclise girmiyorsunuz ama tıpış tıpış karşıma gelip oturacaksınız' diyen o zamanki AKP genel başkanıdır. Eleştireceksen kendi genel başkanından başlamalısın. Yerel yönetimlere özerklik isteyen, ayrı bir lokal tezkere çıkaralım diyen, 'PKK'lılara ev hapsi de oturup konuşulabilir" diyen CHP Genel Başkanı değil mi? Milliyetçi Hareket Partisi olarak başka bir ülkenin toprağında gözümüz yok fakat bizim toprağımıza göz dikenlere de fırsat vermeyeceğiz. Bu sebeple Türk Silahlı Kuvvetlerinin elini güçlendirmek için tezkereye onay verdik. MHP, AKP'nin ne payandası ne de bastonudur. 46 yıllık geçmişimizde milli ve dini konularda taviz vermedik. Kendisini, dini savunan parti olarak gösteren AKP'nin de takiye yapmasına fırsat tanımıyoruz" ifadelerini kullandı.

"MHP İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI SEÇİMLERDEN BAŞARI İLE ÇIKMIŞTIR"

Milliyetçi Hareket Partisinin Bilecik'te il ve ilçe teşkilatlarıyla girdiği seçimlerden başarıyla çıkığını belirten Eraslan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Halkımızın güvenini kazanmış, bizler de bu güvene layık olmaya çalışıyoruz. Sayın Başkan, sizin derdiniz bizimle olmamalı, AKP ile olmalı. Ülkeyi kaos ortamına sürükleyenler onlar çünkü. Her sözünü, her hareketini tartarak yapan Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli, 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' diyerek ne denli bu vatanın bekası için samimi olduğunu apaçık göstermektedir. AKP, PKK'ya taviz vererek en büyük hatayı yapmıştır. Anadolu insanının tabiri ile, 'Yüz verirsen deliye, gelir pisler halıya', AKP iktidarının PKK'ya verdiği tavizi en iyi anlatan atasözü olsa gerek. İktidar partisi sokak olaylarına müsamaha göstermeyeceğini söylüyor. Nereye kadar? Kaç şehit haberi gelene kadar müsamaha gösterilecek? Sözde açılım zırvaları yapanlar terör örgütü mensuplarına daha ne kadar ses çıkarmayacaklardır? Aynı ağız birliği yapan AKP, PKK, HDP, KCK, CHP bu kaosun müsebbibi olarak anılacaklardır. MHP'liler olarak sokağa çıkmayacağız, liderimiz Dr. Devlet Bahçeli'nin talimatları doğrultusunda doğru bildiğimiz yolda Türk milletini muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Dilimizin döndüğü, gücümüzün yettiğince yüce milletimizi bilgilendireceğiz." - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Devlet Bahçeli Bilecik Politika Güncel Haberler

title