Haberler

MHP'den Başbakan'a: Atma Recep Din Kardeşiyiz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Erdoğan'ı "palavracılıkla" suçlayarak, "Ekvatoru üç kez dolanacak kadar yalan üreten palavracı Erdoğan'a bir tiyatro repliğiyle sesleniyoruz; atma Recep, din kardeşiyiz" ifadelerini kullandı.

Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın "MHP laf milliyetçiliği yapıyor. Biz laf milliyetçiliği değil, icraat milliyetçiliği yapıyoruz" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Başbakan'ı Fransız yazar Alphonse Daudet'nin roman kahramanı "Tarascon'lu Palavracı" tiplemesine benzeten Yalçın, şunları kaydetti:

"Romana göre Daudet'in palavracısı Afrika'ya aslan avlamaya gider, ancak bir türlü başarılı olamaz. Fransa'ya dönerken, rezil olmamak için yaşlı ve kör bir aslanı bir dilenciden satın alır ve öldürüp ülkesine döner. Sonra da sahte safarisini ballandıra ballandıra anlatır. AKP'nin baş palavracısının milliyetçilikle övünürken sarfettiği sözler de, Tarascon'lu palavracınınkilere benzemektedir.

Başbakan Erdoğan, ayrılıkçılığı teşvik ve tahrik edecek şekilde bol miktarda etnik isim sayarak Türk milletini 36'ya bölmeye kalkışmış, 11 yıldır sicilli Türk düşmanı unvanını kimselere bırakmamıştır. Başbakanlık koltuğunda bulunduğu sürede Türk milletinin bütün değerlerini çiğnemiş, PKK'lı teröristlereve meclisteki kravatlı temsilcilerine Türk toprakları üzerinde uydu devlet kurmaları için her türlü kolaylığı sağlamıştır. Sırf istismar için "Gazi Mustafa Kemal' dediği Atatürk'ün "Ne mutlu Türk'üm diyene' şeklindeki veciz sözünü yazılı bulunduğu her yerden sildirmiş, Türk adını devlet kurumlarından kaldırmıştır. Erdoğan'ın milliyetçilik taslaması, ayyaşın "Ben, ömründe ağzıma içki koymadım' demesi gibidir. Türk egemenliğine düşman kesilmiş bir Başbakan'ın milliyetçilikten söz etmesi ve bununla övünmesi züldür."

-"17 ARALIK'TAN BU YANA RAHAT UYKUYA HASRET"-

Başbakan'ın son günlerdeki konuşmalarında MHP'yi, ana muhalefet partisi CHP'yi ve "kanlısı Gülen cemaatini" birlikte hedefe koyduğunu da ifade eden Yalçın, "Aklınca bir taşla üç kuş vurmak niyetindeki Erdoğan'ın bu taktiği de avcılık palavralarından mülhemdir. Dün büyük bir keyifle muhalefet partilerini kasetler üzerinden vuran Erdoğan; bugün, 17 Aralık tapeleri ve ses kayıtlarının ağırlığı altında ezilmektedir. Başbakan, Erdoğan 17 Aralık'tan bu yana yatağında rahat uykuya hasrettir. Çünkü yakın çevresindeki kan emicileri korumak, yaşadığı saltanatı muhafaza etmek ve rakiplerine enselenmemek için yedi gün yirmi dört saat cadı avındadır. Ama artık ortada ne kör aslan, ne de onu satın alacak dilenci kalmıştır. Ancak şeytan azapta gerektir. Özellikle MHP hakkında söylediği yalanların attığı iftiraların, bir Müslüman'a yakışmayan aşağılama ve karalamaların hesabını teker teker verecektir. MHP camiası ilahi adalete gönülden inanmaktadır. Erdoğan'ın MHP camiası hakkında söyledikleri ve ürettikleri fitil fitil burnundan gelecek, son pişmanlık ise fayda etmeyecektir. Ekvatoru üç kez dolanacak kadar yalan üreten palavracı Erdoğan'a bir tiyatro repliğiyle sesleniyoruz; atma Recep, din kardeşiyiz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Alphonse Daudet Semih Yalçın Fransa Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title