Haberler

MHP'den Aday Tanıtımı

MHP'nin İstanbul 2. bölge milletvekili adayları, Gaziosmanpaşa Meydanı'nda düzenlenen "Halkla buluşma" etkinliğiyle tanıtıldı.

MHP'nin İstanbul 2. bölge milletvekili adayları, Gaziosmanpaşa Meydanı'nda düzenlenen "Halkla buluşma" etkinliğiyle tanıtıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 2. Bölge 2. sıra milletvekili adayı Celal Adan, etkinlikte yaptığı konuşmada, partisinin seçim bildirgesini 3 Mayıs'ta açıklayacağını hatırlatarak, iktidarın milleti aldattığını iddia etti.

Dolar kurundaki artışa değinen Adan, "Yüzde 30'luk her şeyimizi kaybettik. Bu değeri kaybettik. Bunu söyleyen yok ve bir şikayette bulundu Odalar ve Borsalar Birliği, 'Ticaret odaları nerede?' diye serzenişte bulundu. Ben de o vatandaş adına söylüyorum, Odalar Borsalar Birliği, ticaret odaları, sanayi odaları, dolar bu kadar yükselirken, vatandaş kendi değerlerini, işini kaybederken, riskli bir sürece girmişken, onların esnaf ve iş güç yapan adına bir irade koymamalarını protesto ediyorum. AK Parti iktidarı bir korku iktidarıdır ancak biz MHP olarak halkın içindeyiz" diye konuştu.

MHP İstanbul 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu da Türkiye'de "ekonomik ve siyasi kriz" olduğunu öne sürerek, bu durumun hükümetin toplumun değişik kesimleriyle çatışmasından kaynaklandığı iddiasında bulundu.

İhsanoğlu, MHP ile yürümekten gurur duyduğunu anlatarak, şunları söyledi:

"Bu yürüyüş kutlu bir yürüyüş. MHP bu yürüyüş ile iktidara yürüyor. İlk defa Türkiye'de bu kadar zaman sonra millet, 'Yeter söz milletin' diyecek. 12 seneden beri yeni Türkiye'yi kuramayanlar, yeni Türkiye kurma sevdasındalar. Peki, bu yeni Türkiye'nin son 12 yıldaki Türkiye'den farkı ne olacak? Tek parti iktidarı mı olacak? Tek parti iktidarıyla yeni Türkiye mi olur, yoksa çok eski Türkiye mi olur? Türkiye gerçekten yenilik istiyor. Bu yeniliği sunan MHP'dir, MHP'nin milliyetçi muhafazakar kadrolarıdır."

MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ise bölgedeki 26 milletvekili adayının "Türkiye sevdalısı" olduğunu söyledi.

Son dönemde siyasetçilerin, sık sık din, milliyet, vatan sevgisi, Atatürkçülük ve cumhuriyet gibi kavramları istismar ettiğini savunan Karataş, halkın desteğini alarak iktidara geleceklerini bildirdi.

Karataş, "Milletimizin yoğun bir teveccühü var. Türkiye'yi ayrıştıran, insanları farklı farklı düşüncelerle, yerlere taşıyanlara karşı, Türkiye'nin birlik ve bütünlük içinde kalmasının teminatı MHP'dir. Vatandaşın tek umudu olan MHP, vatandaşın bütün umutlarını yeşertecektir" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, MHP İstanbul 2. bölge 3. sıra milletvekili adayı Murat Başesgioğlu, 4. sıra adayı Abdul Ahat Andican ve 10. sıradaki adayı Esra Selimoğlu Şengül de Gaziosmanpaşalılara seslendi. Adaylar daha sonra esnafı ziyaret ederek, seçimlerde destek istedi.

İhsanoğlu: "Türkiye'de sistem kilitlenmiştir"

İhsanoğlu, Adan ve Başesgioğlu, esnaf ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bu sırada bir vatandaşın, emekli maaşıyla nasıl geçineceğini sorması üzerine İhsanoğlu, vatandaşın alım gücü ve esnafın iş hacminin azaldığını söyledi.

İhsanoğlu, Türkiye'nin 7 Haziran'da yeni bir iktidara kavuşması gerektiğini dile getirerek, "Bu iktidar süresini doldurmuştur. Türkiye'de sistem kilitlenmiştir. Bu sistemin ve bu kilidin açılması için 7 Haziran'da milli iradenin çok güçlü bir şeklide tecelli etmesi lazım. Aksi takdirde bu sistem kilitli kaldığı müddetçe, Türkiye'ye daha büyük sıkıntılar gelecek" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Gaziosmanpaşa İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title