Haberler

Mhp.Demokrasi Mitingi'nin Sözde Demokratikleşme Paketi'nin Açıklanmasından Sonraya Tesadüf Etmesi...

MHP, 5 Ekim Cumartesi günü İstanbul'da "Demokrasi Mitingi" yapacak MHP Genel Başkan Yardımcısı E.Semih Yalçın, MHP'nin Cumhuriyet'in temelini oluşturan bin yıllık kardeşliği yaşatmaya kararlı olduğunu vurgulayarak, "5 Ekim'de İstanbul'da"...

MHP, 5 Ekim Cumartesi günü İstanbul'da "Demokrasi Mitingi" yapacak MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın, MHP'nin Cumhuriyet'in temelini oluşturan bin yıllık kardeşliği yaşatmaya kararlı olduğunu vurgulayarak, "5 Ekim'de İstanbul'da partimizce düzenlenecek Demokrasi Mitingi'nin sözde Demokratikleşme Paketi'nin Başbakan Erdoğan tarafından açıklanmasından sonraya tesadüf etmesi anlamlıdır. Mitingde havaya kalkan eller, demokrasiyi paketleyip bölücü terör örgütüne peşkeş çekmeye çalışan iktidarın yüzüne tokat gibi inecektir" dedi.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, "Ne yazık ki 11 yıldır, Cumhuriyet'in yönetim anlayışını ortaya koyan demokratik sistemden adım adım geriye dönüş çabasındaki bir siyasi parti iktidardadır" derken AK Parti iktidarının icraatının, suyun akışına bent vurmak üzerine yapılandığını belirtti.

AK Parti iktidarının demokrasiyi yavaş yavaş paketleyip rafa kaldırdığını, rejimi vesayete, yasaklara ve dayatmalara teslim ettiğini savunan Yalçın, "Şu anda ülkede otokrasi hakimdir. Bunun daha ileri safhası da krallık veyahut dikta rejimidir. Yüzyılların birikimi ve tecrübesinin ürünü olan çoğulcu demokrasinin ayaklarına prangalar vurulmuştur. Demokrasinin yerleşebilmesi için gereken siyasi kültür gelişme çağındayken, AKP iktidarının açılım darbeleriyle zayıf düşürülmüştür. Zıtlaşma, kutuplaşma, siyasi açgözlülük, sonradan görmelik ve ihtirastan beslenen bu iktidar, anti demokratlar güruhu üretmiştir.

"Kendi gitti, adı kaldı yadigar' misali, çağdaş Türk demokrasisi gitmiş, yerini Tayyibizm illeti almıştır. Demokrasi; insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi kavramlar kullanılarak politika dilinde yalan, devlet kurumlarında da hizmet diye talan üreten bir ikiyüzlülük ve sahteciliğe tahavvül etmiştir. Tek parti sultası altındaki TBMM'de "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' düsturunun yerini milli iradeyi istismar eden "Egemenlik iktidarındır' anlayışı almıştır. Kısacası AKP'nin dayattığı tek parti sultası, Türk demokrasisinin kurumsallaşması ve gelişmesinin önünde engel teşkil etmektedir" ifadelerini kullandı.

-"BİR MİLLETİN BÜNYESİ HÜCRELERİNE KADAR BU AYRIŞTIRICI MİKROBUN TESİRİ ALTINDA"-

AK Parti iktidarının son anti demokratik icraatının, "milli devletin imkanları kullanılarak egemenlik paylaşımına kapı aralayan sözde Demokratikleşme Paketi" olduğunu belirten MHP'li Yalçın, "Bu paket daha açıklanmadan önce AKP Genel Merkezinden sızan bayıltıcı kötü kokular, Başbakan tarafından düzenlenen basın toplantısından sonra yurt sathına yayılmıştır. Kamuoyuna sunulduktan sonra paketin, bir iki ayrıntı dışında, tam bir teslimiyet ve siyasi defi hacet manzumesi olduğu ortaya çıkmıştır.

Şifresi demokrasi olmakla birlikte demokrasi kavramının içinin boşaltıldığı ve paket muhtevasının Kandil gazı basılmak suretiyle hazırlandığı ortadadır. Türkiye'yi Osmanlı Devleti'nin son dönemindeki zillete uğratacak kadar tehlikeli ve sari hastalıkların mikrobu böylece toplumsal atmosfere yayılmıştır. Osmanlının enkazına yüz binlerce şehidin mübarek kanından harç karılarak bina edilmiş bir milletin bünyesi, hücrelerine kadar bu ayrıştırıcı mikrobun tesiri altındadır.

Vaktiyle "Ya otonomi, ya anatomi' diyerek azınlıklara özerklik verilmesi için Osmanlı yönetimine baskı yapan bir yabancı devlet büyükelçisinin eski hesapları, bugünkü yerli işbirlikçi ve taşeronlar için küresel güçler tarafından yeniden önümüze konulmuştur. Bu durum karşısında Başbakan Erdoğan; bağımsız bir devlet, ayrımsız ve sınıfsız bir millet olarak kalma faziletine, müstevlilerin ayrıştırıcı ve bölücü dayatmalarına boyun eğme zilletini tercih etmiştir" dedi.

-"BU KARANLIK TABLOYU ORTADAN KALDIRACAK YEGANE GÜÇ MHP"-

"Bilinmektedir ki lideri aynı zamanda BOP'un eş başkanı olan AKP iktidarının amacı demokratikleşme ve ileri demokrasi değildir" diyen Yalçın, hükümet çevrelerinde sözde çözüm sürecini hızlandıracak adımlar olarak nitelendirilen Demokratikleşme Paketi'nin iki ana hedefi olduğuna işaret ederek, "Birincisi küresel aktörlere ve PKK'ya verilen sözleri yerine getirmek, ikincisi de uydu iktidarı elde tutmaktır" dedi.

"Bölücü başı Öcalan'ın sözde barış ve demokrasi sürecine ilişkin görüşleriyle yol haritasını içeren mektuplarından ilham alan Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'yi adım adım ayrışmaya, bölünmeye götürdüğünü" öne süren MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, şunları kaydetti:

"Küresel güçlerin taşeronluğu görevini ifa eden PKK-BDP ikilisi ve taraftarlarınca demokratikleşmeden kastedilen ise, ayrılıkçı Kürtlerin egemenliği paylaşma cüretidir. Özetle, mide bulandıran paketin içeriğinde ihanet ve bölücülük, hedefinde de Türklük vardır. Sözde Demokratikleşme Paketi, bölücü terör örgütünün otuz yıldır peşinde koşarken binlerce insanımızın kanına girdiği, devleti telafi edilemeyecek kadar büyük zararlara uğrattığı, kamu mallarını ve kurumlarını yakıp yıktığı bir ihanet senaryosunda oynanan son rezil sahnedir. Mevcut iktidarın bugüne kadarki icraatlarıyla ülkemizde hoşgörünün yerini çatışma ve zıtlaşma, sosyal barışın yerini etnik ve dini temelli çıkar kavgaları almıştır. Özgürlükler; yerini yasak ve dayatmalara, adalet ve eşitlik; yasadışı uygulamalara, güvenlik ve refah; yoksulluğa, sefalete ve gelir dağılımındaki adaletsizliklere bırakmıştır. Bu karanlık tabloyu ortadan kaldıracak yegane güç MHP'dir."

-5 EKİM'DE İSTANBUL'DA-

Azim ve iradesini yüce Türk milletinden alan MHP'nin, başta Türk demokrasisi olmak üzere milli değerlerin korunup yaşatılmasına kararlı olduğuna vurgu yapan Yalçın, açıklamasını şöyle tamamladı:

"MHP, 11 yılda AKP iktidarı marifetiyle geldiği uçurumun kenarından Türkiye'yi alıp esenliğe kavuşturmaya azimlidir. MHP; sandıkta emanet aldığı milli iradenin namusunu koruyamayan AKP iktidarının kabusudur. MHP; müstakil devlet hayalleri kuran İmralı canisinin, Kandil'de pusuya yatan sürüngenlerin ve kan emicilerin, ihanetten beslenen siyasi parazitlerin korkulu rüyasıdır. MHP; bölücülerin, ihanet şebekelerinin oyunlarını bozmaya yeminlidir. MHP; Cumhuriyet'in temelini oluşturan bin yıllık kardeşliği yaşatmaya kararlıdır. 5 Ekim'de İstanbul'da partimizce düzenlenecek Demokrasi Mitinginin sözde Demokratikleşme Paketi'nin Başbakan Erdoğan tarafından açıklanmasından sonraya tesadüf etmesi anlamlıdır. Mitingde havaya kalkan eller, demokrasiyi paketleyip bölücü terör örgütüne peşkeş çekmeye çalışan iktidarın yüzüne tokat gibi inecektir. İradesini lider ve parti sultasına dönüştüren AKP iktidarına karşı milletimiz, demokratik parlamenter sistemi yaşatma azmini MHP saflarında duyuracaktır. İstanbul'daki Demokrasi Mitinginde, Milliyetçi-Ülkücü Hareket, demokrasimizi ayakta tutan üniter yapının milletimizin de varlık sebebi olduğunu ve bundan asla taviz verilmeyeceğini haykıracaktır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title