Haberler

MHP'deki Olağanüstü Kurultay Tartışmaları

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, MHP'nin olağanüstü kurultay sürecine ilişkin " Yargıtay'ın elinde toplumda milyonlarca insanı ilgilendiren bir dosya var, kamu yararı bu dosyanın öncelikli görülmesini emrediyor." dedi.Amasya Barosu'nun düzenlediği Karadeniz Baroları Futbol Turnuvası'nın açılış törenine katılan Feyzioğlu, gazetecilerin MHP'nin olağanüstü kurultay sürecine ilişkin sorularını yanıtladı. Yargıtay'da bulunan MHP dosyasının 3 sayfalık bir karardan ibaret olduğunu belirten Feyzioğlu, çok incelenecek bir durumunun bulunmadığını savundu. Feyzioğlu, sayılar incelenerek kararın verilebileceğini söyledi.

Tosya ve Gemerek mahkemelerinin verdiği kararın hukuk mahkemeleri kanununa aykırı olduğunu ileri süren Feyzioğlu, "Bir dava açıldıysa ve yürümekte ise davanın açıldığı mahkeme dışındaki mahkemelerin tedbir kararı vermesi mümkün değil, dolayısıyla orada yanlışlık var. Yargıtay'ın burada bir an önce bu kararı vermesi lazım. Yargıtay'ın elinde toplumda milyonlarca insanı ilgilendiren bir dosya var, kamu yararı bu dosyanın öncelikli görülmesini emrediyor. Aslında kurultaya götürecek çağrı heyetinin kurultay için verdiği tarihten önce bu kararı Yargıtay'ın vermesi gerekirdi." diye konuştu.

Olağanüstü Kongre Çağrı Heyetinin belirlediği otele Valilik kararıyla girişin yasaklanmasının doğru olmadığını ifade eden Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"O heyet bir oteli adres göstermiş, gün belirtmemiş, yer belirtmemiş. Gelen gelir orada toplanılır. Ondan sonra denir ki onu saymıyoruz. Ama bir otele girmeyi ve orada toplanmayı Valilik kararıyla yasaklamak da doğru değil. Orada yapılan kongreyi saymıyoruz denir, tüzük değişimi denir, bunların her birinin hukuk içerisinde yolları var. Yargıtay Başsavcılığına gönderecekler zaten tüzüğü, Başsavcılık o zaman aldığı kararda da tüzüğü değiştirmemiş veya değiştirmiş der. Ama buraya Valiliğin ve Bakanlığın müdahil olması yargıya güvenin biraz daha sorgulanmasına sebebiyet verdi. Bütün bunların başında da maalesef Yargıtay'ın bu işi geciktirmesi var. Yargıtay'ın olumlu yada olumsuz bir karar vermesi gerekirken uzatması tedirginliğe ve sorulara yol açıyor."

Turnuvanın açılış törenine Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve Karadeniz bölgesi baro başkanları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Feyzioğlu Karadeniz Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title