Haberler

MHP'de 'Evet' İstifası

DENİZLİ'nin Babadağ İlçesi'nde MHP'li 3 belediye meclis üyesi, referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını açıklayarak, partilerinden istifa etti.

DENİZLİ'nin Babadağ İlçesi'nde MHP'li 3 belediye meclis üyesi, referandumda 'Evet' oyu kullanacaklarını açıklayarak, partilerinden istifa etti.

Babadağ Belediye Meclisi üyeleri Zeki Yalınkaya, Ercan Çoban ve Cengiz Güven, hem partilerinin referandumda 'hayır' cephesinde yer alması, hem de MHP'li Belediye Başkanı Ahmet Yümsek'in icraatlarını tasvip etmedikleri için istifa ettiklerini belirtti.

Babadağ Belediye Meclisi Üyesi Zeki Yalınkaya, bireysel hak ve özgürlükleri genişleten anayasa değişikliği paketi konusunda partileri MHP ile aynı görüşte olmadıklarını belirterek, "Değişikliğe sunulan önerilerin eksiklikleri de olsa, demokrasi yolunda önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple referandumda oyum 'evet' olacaktır. Ayrıca belediye başkanımızla belediye hizmetlerinin yürütülmesinde derin fikir ayrılığı sebebiyle partimizden istifa ediyorum" dedi.Ercan Çoban da, Anayasa değişikliği sürecini basından takip ettiğini kaydederek, "Ülkemizin, kendimin ve çocuklarımın geleceği açısından, Avrupa'da 5 yıl demokratik bir ülkede yaşadığımdan dolayı, partimin görüşlerine bu konuda katılmıyorum. Seçimden beri başkanımızla da hizmetler konusunda sıkıntılar vardı" diye konuştu.

Cengiz Güven de arkadaşları Yalınkaya ve Çoban'la aynı görüşte olduğunu, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Türkay ARKADAŞ / BABADAĞ - Denizli - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title