Haberler

MHP'de Çağrı Heyetinin Topladığı Olağanüstü Kongre

Eski MHP Milletvekili Koray Aydın, "Tüzük maddelerini biz de burada gördük" dedi.

MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Aydın, MHP'de Çağrı Heyeti'nin topladığı 6. Olağanüstü Kongre'nin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tüzük değişikliklerine ilişkin maddeleri sabah kendisinin de kongre salonunda gördüğünü söyledi.

Tüzük değişikliğiyle ilgili üzerinde çalışılması gereken maddelerle ilgili Meral Akşener'in avukatları ile görüşme yapmak istediklerini ancak avukatların gelmediğini iddia eden Aydın, "Tüzük maddelerini biz de burada gördük. Halbuki burada hangi maddelerin değiştirileceği konusunda bir çalışma yapmıştık. Onlara uygun olarak bir hukuk dilinin oluşturulması, hata payının ortadan kaldırılması ve mahkemeye düşecek ve iptale neden olacak maddeler üzerinde takım çalışması yapılması zorunluydu." dedi.

Kongrenin toplanmasının ana nedenlerinden bir tanesinin de "olağanüstü kongrelerde seçim yapılamaz" maddesinin değiştirilmesi olduğunu vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"O madde bağımsız olarak oylandı ve değişti. Genel merkezimiz de 10 Temmuz ile ilgili kongre kararını açıkladı. Yaklaşık 10 gündür gazete ilanları çıkıyor. Bundan geri dönüşün olmayacağını düşünüyorum. Bu kurultayın yapılmasına mahkeme karar verdi, Yargıtay da onadı. Bunun geçersiz olacağını düşünmek hukuken mümkün değil. Top şimdi genel merkezimizin ayağında. Genel merkezle aynı güne, aynı salona karar aldık. Artık kapıları birbirimize açacağız.

'Hukuksuzdur' söylemlerini, katılımın az olması için bir siyasi manevra olarak görüyorum. Demokrasi sınavından MHP yüz akıyla çıkmıştır. Bana göre buradan seçilecek genel başkan Türkiye'nin başbakanı olacak. Artık bu halka mal oldu, geniş kitlelere yayıldı ve bu kabul edildi."

"Bu durumda Sayın Devlet Bahçeli de çıksa başbakan olur öyle mi?" sorusu üzerine Aydın, "Evet tabii ki kim seçilirse o başbakan olacak. Ben de kendimin seçileceğini düşünüyorum." ifadesine yer verdi.

Kaynak: AA / Politika

Meral Akşener Koray Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title