Haberler

MHP'de Çağrı Heyeti'nin Topladığı Olağanüstü Kongre

MHP'de Çağrı Heyeti'nin topladığı olağanüstü kongrede salt çoğunluğun sağlandığı belirtildi.

MHP'de Çağrı Heyeti'nin topladığı olağanüstü kongrede salt çoğunluğun sağlandığı belirtildi.

Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen kongrede Çağrı Heyeti'nce yapılan açıklamada, noter onaylı 752 delegenin hazirun listesine imza attığı belirtildi.

MHP'de kayıtlı bin 187 delegenin salt çoğunluğu olan 594 sayısı aşıldığı için kongre başladı.

Kongrenin açılış konuşmasını Kurucular Kurulu Üyesi ve Kurultay Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağır yaptı.

Toplantı yeter sayısına ulaşılmasıyla kurultayın açılışının yapılmasında bir engel kalmadığını belirten Sağır, mahkeme kararı doğrultusunda toplanan kurultayın tamamen yasal olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık 7 aylık bir sürenin ardından kurultayın toplanabildiğine işaret eden Sağır, "Türk milletinin beklentilerini yerine getirirken adaletten sapmayacağız. Bugün bu salondan çıkacak karar her ne olursa olsun saygı duyulmak ve kabul edilmek zorundadır. Başta MHP Genel Merkezi olmak üzere herkes bütün kamuoyu konuya bu hassasiyetle yaklaşmalıdır. Zira kurultayımızın meşruiyeti, bağımsız Türk mahkemeleri tarafından tescil edilmiş ve onaylanmıştır." dedi.

"Kaybedecek bir saniyemiz bile yok"

Kurultay kararlarının tamamen yasal olacağının altını çizen Sağır, "Çağrı Heyeti olarak görevimizin başındayız. Sözün özü, bu görev Türk milleti tarafından bizlere tevdi edilmiştir. Gönülleri yapmak, cennet mekan Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in işaret ettiği yeniden gönül seferberliğini başlatmak için kaybedecek bir saniyemiz dahi yoktur. Biz ülkücü iradenin vereceği karar her ne olursa olsun bu karara sonuna kadar bağlı ve saygılıyız." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Lütfü Türkkan, Durmuş Yılmaz, Özcan Yeniçeri gibi bazı eski ve yeni milletvekillerinin de kurultay salonunda olduğu görüldü.

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title