Haberler

MHP'de Kriz! Çağrı Heyeti de Kongre Tarihi Açıkladı: 19 Haziran

Güncelleme:

Yargıtay kararı sonrası MHP Genel Merkezi'nin olağanüstü kurultay için 10 Temmuz tarihini açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği Çağrı Heyeti'nden de açıklama geldi.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin MHP'de olağanüstü kurultay yapılmasına yönelik kararını onaması sonrası Genel Merkez'in olağanüstü kurultay için 10 Temmuz tarihini açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği Çağrı Heyeti'nden de açıklama geldi. Çağrı Heyeti, MHP olağanüstü büyük kurultayının, 19 Haziran 2016 Pazar günü saat 10.00'da Ankara Büyük Anadolu Otel'de toplanacağını açıkladı.

ÇAĞRI HEYETİ: 19 HAZİRAN, ANADOLU OTELİ

MHP'de olağanüstü kurultayın ne zaman yapılacağı tartışması sürerken, Çağrı Heyeti'nden bir son dakika açıklaması geldi. Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç imzalı açıklamada, "Çağrı Heyetimiz tek yetkili ve görevli organ sıfatıyla Olağanüstü Büyük kongrenin 19 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00'da Ankara Büyük Anadolu Hotels Esenboğa Thermal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesislerinde yapılması hususunda karar almıştır" denildi.

Açıklama şöyle:

"Kamuoyunun da malumu olduğu üzere, Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Büyük Kongresinin icrası ve toplantıya çağrılması amacıyla Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Çağrı Heyetimiz görevlendirilmiş, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi tarafından söz konusu karar oybirliği ile onanarak kesinleşmiştir. Gelinen süreçte kongrenin toplantıya çağrılması ve icrası ile ilgili olarak Çağrı Heyetimiz tek yetkili ve görevli organ sıfatıyla Olağanüstü Büyük kongrenin 19 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00'da Ankara Büyük Anadolu Hotels Esenboğa Thermal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesislerinde yapılması hususunda karar almıştır. Bundan sonraki süreç içerisinde Çağrı Heyetimiz tarafından bu görev yerine getirilirken kongrenin toplantıya çağrılması ve icrası hususunda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimizle tüm iletişimkanallarımız açık olacaktır. Alınan kararın ve yapılacak Olağanüstü Büyük Kongre Toplantısının Türk Milletine ve Milliyetçi Hareket Partisi camiasına hayırlı olmasını diler, kamuoyuna saygıyla bildiririz."

BAHÇELİ, "10 TEMMUZ" DEDİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin seçimli olağanüstü kurultayının 10 Temmuz'da Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılacağını açıklamıştı. Bahçeli aday olduğunu da ilk kez kendi ağzından duyurmuştu.

BAHÇELİ DE ADAY

Yargıtay, mahkemenin aldığı MHP'nin tüzük kurultayına gitme kararını oy birliğiyle onamıştı. MHP yönetimi, bu kararın ardından tüzük kongresi değil, seçimli olağanüstü kongreye gitme kararı almıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu kongrede aday olacak.

CİRİT "KARAR KESİN" DEMİŞTİ

MHP'nin tüzük kurultayına gitme kararını onayan Yargıtay'a gelen eleştirilere Başkan İsmail Rüştü Cirit yanıt vermiş, "Hukuki karmaşa yok. Vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin" ifadelerini kullanmıştı.

BAHÇELİ'DEN ELEŞTİRİ: YANDAŞTAY

MHP lideri Bahçeli de Yargıtay'ın kurultayla ilgili kesin kararına, "Yargıtay kim ya da kimlerin lehine çalıştığı belli olan 'Yandaştay' olma yolunda hızla ilerlemektedir. MHP içine sinmese de Yargıtay'ın mezkur kararına saygı duyacaktır" sözleriyle yanıt vermişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yargıtay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (16)

CV2:

BU SİYASİLER GELİRKEN İYİ OLUR DA GİDERKEN NİYE ZORLANIRLAR. ELLİ TÜRLÜ DÜMEN YAPIYORLAR GİTMEMEK İÇİN.

69
1
yanıtYanıtla
asimut:

demekki yıllarca fakultelerde okumak yetmiyor berrak bir kafaya sahip olmak için tüzük değişmeden seçimli olağanüstü kurultay olmaz 19 haziranda tüzük değişir sonraki kurultayda seçim olur

33
0
yanıtYanıtla
Yargıtay''ın VERDİĞİ KARAR........:

Ne Bahçe Devesi''nin. . . . . Ne de MHP Genel Merkezi''nin. . . . . . ''''''KURULTAYA ÇAĞIRMA'''''' hususunda HİÇBİR YETKİLERİ YOKTURRRRR. . . . Yargıtay, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi''nin Kararını onamakla, bu yetkinin ''''''ATANMIŞ OLAN KAYYUM HEYETİNDE OLDUĞUNU'''''' açıkça ilan etti. . . . . ''''KURULTAYA ÇAĞIRMA YETKİSİ'''' MHP Genel Merkezi''nde değillll, KAYYUM HEYETİNDEDİR. . . Onun için SAHTEKÂRR AKP AJANLARI : ''''Ortalığı karıştırmasınlar'''' !. . . .

30
2
yanıtYanıtla
ccc:

akpyi destekleyen siyonist güçlerin engelleme çabaları MHP''nin yükseleşini önleyemiyecek, siyonistlerin adamı Bahçeli gidecek ve o gün üç hilal yeniden doğacak, haraketimize sadığız o güne kadar sabırla bekleriz ama şunu iyi bilin Ülkücü irademize set koyamazsınız.

9
1
yanıtYanıtla
demir:

akp ilk seçimde 1. parti çıkmamıştı MHP chp le ortak hareket etseydi şimdi akplilerin çoğu yargılanıyordu türkiye temizleniyor olacaktı devlet bahçeli tayyibi korudu herşeye hayır dedi ve sonu oldu adalet böyle işte sıra akpde şuanda güçlü görünüyorlar ama er yada geç adalet onlarıda bulaçak

8
2
yanıtYanıtla
göynüklü ülkücü ve mhpliler:

sayın genel başkanım hakkında yapılan yorumları birde sen okuda efendilik sende kalsın başkanlıktan ayrıl ve birdaha başkanlığa aday falan olma ülkücüleri ve mhp. lileri üzme yollarını açkı seninde bahtın açık kalsın böyle yaparsan daima sevileceksin inat edersen nefret eettirme kendine konkre hayırlı omlsun milliyetçiler kendine gelsin allah utandırmasın

9
1
yanıtYanıtla
rıfkı:

sende aynı yargıtay gibi akp yandaşısın akp sıkştımı hemen yetişiyon akp nin koltuk değneği

8
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

BAHÇELİ GİDER ERDOĞAN BİTER

8
1
yanıtYanıtla
AKP = AHMAKLARI KANDIRMA PARTİSİ:

AKP’lileerrr. . . İsrail, Gazze''ye TİCARET AMBARGOSU uygulayarak GAZZE''yi mahvetti, perişan etti, Gazze''yi ''''YAŞANMAZ'''' hale getirdi. . . ''''TİCARET AMBARGOSU'''' denen şeyin, BU KADAR ETKİLİ olduğu gözünüzün önündeyken, siz AKP olarak : ''''''''NEDEN İSRAİL''E TİCARET AMBARGOSU KOYMUYORSUNUZ ? ''''. . . Siz MÜSLÜMAN MISINIZ ?. . Cevabınızı bekliyoruz AKP’lilerr. . . SUÇUNUZ : NİSA SURESİ''nin 93. AYETİ. . Suçunuz ÇOK ÇOK BÜYÜK. . . AHİRET GÜNÜ Hesabı var. . AKP’lilerrr. . SAKIN UNUTMAYIN. . . . . .

7
2
yanıtYanıtla
metin dolunay:

bahçeli seçilirse mhp artık eski mhp olmayacak baraja altında sürünmeye terk edilecek millieytciler başka bir oluşum altında birleşecek ve mhp unutulacak

5
4
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title