Haberler

MHP-BBP İttifakı İçin İlk Adım

Güncelleme:

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Destici, MHP lideri Bahçeli'den randevu istedi. Destici, Bahçeli ile görüşmesinde olası "MHP-BBP ittifakı" konusunda nabız yoklayacak.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den randevu istedi. Destici, MHP'nin geçen hafta yapılan 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda yeniden genel başkan seçilmesi nedeniyle Devlet Bahçeli'yi tebrik etmek istediğini belirtti. Ancak ziyaretin asıl içeriğinin "iki parti arasında kurulması" planlanan seçim ittifakı olacağı öğrenildi. MHP lideri Devlet Bahçeli, seçimde hiçbir partiyle ittifak yapmayacaklarını söylemiş ancak "İsteyen herkese kapımız açık" ifadelerini de kullanmıştı.

DESTİCİ, İTTİFAK İÇİN NABIZ YOKLAYACAK

Taraf'ın BBP içinden edindiği bilgilere göre; Mustafa Destici, Devlet Bahçeli ile görüşmesinde olası "MHP-BBP ittifakı" konusunda nabız yoklayacak.

OLASI İTTİFAKTA OY ORANI YÜZDE 22

Destici'nin, kamuoyu araştırma şirketlerinin olası MHP-BBP ittifakında alınacak oy oranını yüzde 22 olarak gösterdiğine dikkat çekeceği, ülkenin geldiği noktada iki partinin ittifak yapmasının tarihî bir sorumluluk olduğu yönündeki düşüncesini Bahçeli ile paylaşacağı belirtildi. Destici, ziyaretinde Bahçeli'ye "Ülkenin geleceği açısından kaygı duyulan konuların giderilmesi, millete umut olması açısından böyle bir ittifakın temellerinin atılmasının iktidara alternatif bir enerjinin ortaya çıkması açısından önemli olacağı" mesajını vereceği ifade edildi. Destici, "ittifakın seçim sonrası oluşacak tabloda MHP'nin iktidarı yakalaması açısından da önem taşıdığını" belirtecek.

Anketlere göre BBP'nin oy oranı yüzde 1- 1.5 arasında. BBP cephesinde, MHP ile yapılacak ittifakın oluşturacağı sinerji ile oy oranının yüzde 5'i bulacağı konuşuluyor. BBP seçmeni arasında 'nasıl olsa baraj altında kalacak' gerekçesiyle partiye oy vermeyenler bulunduğu belirtiliyor. Ancak MHP-BBP ittifakına her iki partinin de tabanında sempati ile bakan geniş bir kitle olduğuna dikkat çekiliyor.

ALINACAK OY ORANI MHP'NİN VEKİL SAYISINI DA ARTIRACAK

MHP ile ittifakta Sivas, Yozgat, Kahramanmaraş, Kocaeli gibi BBP'nin güçlü olduğu illerde milletvekili çıkartmanın daha kolay olacağı ve alınacak oy oranının, MHP'nin toplam vekil sayısını da artıracağı belirtiliyor. Öte yandan dün Kosova'da DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Destici, "Genel seçime MHP ve Saadet Partisi (SP) ile ortak koalisyon olarak katılmaya hazırız" dedi. (Kaynak: Taraf)

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Devlet Bahçeli Sıkıcı Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (133)

ALİM:

MHP DİYENLERİ BİR GÖRELİM. . . BU SEFER ALLAHIN İZNİYLE GELECEK MHP

23
27
yanıtYanıtla
mustafa agaMobil-IOS:

ÜLKÜCÜLER GELİYOR AKPKK TEPE TAKLA OLACAK

43
4
yanıtYanıtla
bozkurt:

Milliyetçi Hareket gümbür gümbür geliyor!

34
8
yanıtYanıtla
HE:

koalisyon dönemimde 25 bankayı batırıp 80 milyar doları iç eden, 25 milyar dolar ımf den borç alan, faizlerin aylık yüzde yüz gecelik yüzde 8. 000 bin yapan, benden kesilen tasarruf teşviklerin üstüne yatan, c. b. seçiminde kendi adayını dövdüren, enflasyonu yüzde yüz ile bırakan, bu ülkeyi yönetirim deyip 2 senesi var iken kaçan, apoyu asacağım deyip milletten yüzde 18 oy alan asamayan, idamı kaldıran, rahşan bu katillerle koalisyon yapmam deyip bu lafı yutan bahçeliye, depremden sonra aciz kalıp sonrada kusura bakmayın hazırlıksız yakalandık diyen, depremden sonra soluduğumuz havaya bile vergi koyan, aldığında 10 tl bıraktığında 5 kg. ayçiçek yağını 20 tl olarak bırakan, doları geldiğindinden gittiği tarihe kadar 3 katına çıkaran emeklilikte 65 yaşını getiren, emekli maaş sistemini değiştirip 2000 yılından sonra emekli olanların daha az maaş almasına vesile olan, milliyetçiyim deyip te devlet hazinesini imf nin memuru olan dervişe teslim eden mhp yemi oy vereyim

19
23
yanıtYanıtla
ŞAHİNTÜRK:

TÜRKİYE NİN YÜZDE 70 İ MİLLİYETÇİ ŞU ORTAMDA EĞER BAHÇELİ ÜLKEYE BİR İYİLİK YAPIP PARTİNİN BAŞINI UYGUN YAKIŞIR BİR LIDERE DEVRETSİN MHP TEK BAŞINA ÇIKAR BU SEÇİMDEN AMA BU KADRO İLE HİÇ DEĞİŞMEZ

37
5
yanıtYanıtla
dr baharmobilWeb@haberler.com:

Hadi ya gec kaldiginiz ittifaki yapiniz artik

27
14
yanıtYanıtla
Paralelci KoyunlarmobilWeb@haberler.com:

Herseyi paralele bağlayıp hırsızlık yapan koyunlara cevap niteliğinde olacak inşallah. Bu ittifak olsun oyum size Destici

30
7
yanıtYanıtla
dersmobilWeb@haberler.com:

Toplamın ırkçılar allah ırkçıları sevmez.

10
25
yanıtYanıtla
DrMobil-IOS:

Tüm sağcı veya tüm solcular birleşse bile asla AKP iktidara gelmesini ve tek başına hükümet kurmasına engellemeyecektir. Bunlar hepsi şov

7
28
yanıtYanıtla
MerhabamobilWeb@haberler.com:

Butun itler toplaniyorken hazir belediye zehirlesin

10
24
yanıtYanıtla
Tüm 133 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title