Haberler

Mhp, Başkan Edebali'nin 2 Yılını Değerlendirdi

Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkanlığı, Yıldırım Belediyesi’nin 2 yılını değerlendirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Yıldırım İlçe Başkanlığı, Yıldırım Belediyesi'nin 2 yılını değerlendirdi.

Toplantıda konuşan Yıldırım Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi İhsan Bilgili, "Nüfusu 700 bine yaklaşan Yıldırım, çoğunluğu plansız, düzensiz, çarpık ve kaçak yapıdan oluşan büyük çaplarda sorunları olan bir ilçemiz. Bu meselelerin birçoğu geçmişten gelmiş gibi görünse de halen iktidarda olan ve 12 yıldır yönetimde bulunan AK Parti zihniyetinin de bu sorunların devam ediyor olmasında katkısı olduğu muhakkaktır. Kentsel dönüşüm Yıldırım'ın kaçınılmaz gerçeğidir. Bu gerçekle bütün siyasi partiler yüzleşmeli ve elini taşın altına koymalı düşüncesiyle Milliyetçi Hareket Partisi olarak bugüne kadar katkı koymaya çalıştık. Eksikliklerine rağmen bir çok projeyi destekledik. Ama gördük ki ortaya çıkan projeler çöp olmaktan öteye geçemiyor. Yıldırım'ın tek ve değişmez projesi vardır o da kentsel dönüşümdür. Kentsel dönüşümde Yıldırım da neler yapılmıştır? Mevlana, Ulus, Çınarönü, Hacivat, Yavuzselim, Arabayatağı ve Şirinevler'den oluşan 7 mahallede bir kentsel dönüşüm planlanmış ve 50 bin konut yapılacağı vaat edilmiş, dönemin başbakanına temel attırılmış, hiçbir söz yerine getirilememiştir. 4 milyon liralık kamu kaynağı heba edilmiş ve vatandaşlarımız yıllardır mağdur durumda bırakılmıştır" dedi.

Mevlana Mahallesi'nde sadece 145 daire yapılabildiğini hatırlatan Bilgili, "O da bugün için camları kırık, sahipsiz, terk edilmiş, virane halde bırakılmıştır. Yıldırım ilçe teşkilatı olarak yerinde yaptığımız incelemelerde gördüğümüz ve yerel basına da yansıyan Mevlana'daki kentsel dönüşümde, pencerelerin patladığı ve her zamanki gibi tüyü bitmemiş yetimin hakkının zayi edildiğini üzülerek gördük. Şimdi sormak gerekmez mi? Bu temel atılan yere ne oldu? Şu an ne durumda? Çöpe giden bu projelerin akıbeti ne oldu? Yapılan bu çalışmalar için ayrılan kaynak ne kadardı? Yeni yapılan çalışmalara ne kadar para harcandı? Yıldırım Belediyesi'nin kaynaklarına ne oldu? Oluşan bu kamu zararını kim karşılayacak? Bunlar hakkında mevcut belediye başkanı bir çalışma yapmayı düşünüyor mu? Sadece kendi dönemi icraatlarını değerlendiren belediye başkanı kentsel dönüşümde her şeyi sil baştan değerlendiriyor. Belediye, devlet ve özel sektör desteğini alarak mutlu sona ulaşacağını söylüyor. Ada bazında yola çıktığını ve devam edeceğini söylüyor. Bunu da merkezi rantı yüksek bölgelerde yapmaya çalışıyor. Peki yolun altındaki 7 mahallenin durumu ne olacak? Riskli alan ilan edilen yerler ova koruma alanları, sit ve orman alanı olan mahallelerde sorunlar nasıl çözülecek? İsmail Hakkı Edebali, tıpkı Özgen Keskin gibi Değirmenönü ve Karapınar'da dahil, bu 8 mahallede cami, okul, sağlık ocağı ve kamu kurumları dışındaki 50 bin konutu yıkacağını söylemektedir. Sayın başkana buradan bir tavsiyemiz var: 50 bin rakamının söylenmesi kolay, ama yapması zordur. Vatandaşa yapamayacağınız vaatlerde bulunmayın. Özgen Keskin 50 konut yapamadı, sözlerinin altında kaldı. Siz de bu sözlerinizin altında kalırsınız" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi İsmail Hakkı Edebali AK Parti Mevlana Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title