Haberler

MHP Bahçeli'den Meclis Başkanlığı Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Meclis Başkanlığı 4. tur oylamasına bizim adayımız kalmazsa 80 tane geçersiz oyumuz olacaktır" dedi.

MHP Grup Toplantısı'nın ardından çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçimlerine ilişkin, "Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu 4. tura kalamazsa sizin destekleyeceğiniz herhangi bir aday söz konusu olabilir mi ya da milletvekillerinizi serbest bırakacak mısınız?" sorusu üzerine bugün yapılan basına kapalı grup toplantısına konu üzerinde özenle durulduğunu belirtti.

Dün gerçekleştirilen seçimlerde hiçbir adayın 367'ye ulaşamadığını belirten Bahçeli, "Anayasa çerçevesinde bugün 276 salt çoğunluk oradan da sonuç çıkmasa en fazla oy almış iki aday yarışmaya devam edecek ve muhtemelen bugün sonuçlanmış olacak. MHP değerli bir şahsiyeti aday olarak takdim etmiştir. MHP'nin değerli milletvekilleri kararlı bir şekilde 80 oyla desteklerini ortaya koymuştur, bu destek devam edecektir. Tur hangisi olursa olsun destek devam edecek. Bu destek devam edecektir demek, birinci şey, eğer salt çoğunluk seçilmeyecek ise o zaman 4. turda MHP Genel Kurul'da olacaktır. MHP'nin siyaset anlayışı ve ilkelerinde Meclis'i terk etme, Meclis'e girmeme gibi bir anlayış yoktur, böyle bir usul yoktur. Meclis'e gireceğiz ve kendi adayımıza oylarımızı kullanacağız" ifadelerini kullandı.

"Meclis Başkanı AKP'den seçildiği takdirde bu muhalefet için toptan bir başarısızlık anlamına gelmemiz mi?" sorusuna ise Bahçeli, "Böyle bir anlayışa nerden saplanıyorsunuz. Onu, onlara sorun. Niye muhalefet bir başarısızlıkla nitelendirilsin, bu bir seçimdir. Herkes iradesini ortaya koyacaktır. MHP'nin iradesi budur. 4. turda da kendi adayımıza oylarımızı kullanacağız, 80 milletvekili de orada olacak. Diyeceksiniz ki 'Efendim iki adayın dışında oy pusulasında isim yok.' o zaman 80 tane geçersiz oy çıkacaktır. Bunun manası budur" yanıtını verdi.

Meclis Başkanlığı 4. tur oylamasına bizim adayımız kalmazsa 80 tane geçersiz oyumuz olacaktır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ekmeleddin İhsanoğlu Devlet Bahçeli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title