Haberler

MHP Aziziye Belediye Başkan Adayı Murat Resuloğlu Açıklaması

MHP Aziziye Belediye Başkan Adayı Murat Resuloğlu, “Organik tarım ürünleriyle meşhur bir ilçemiz var. Bu bile başlı başına değerlendirilmeyi bekleyen bir potansiyel olarak karşımızda duruyor” dedi.

MHP Aziziye Belediye Başkan Adayı Murat Resuloğlu, "Organik tarım ürünleriyle meşhur bir ilçemiz var. Bu bile başlı başına değerlendirilmeyi bekleyen bir potansiyel olarak karşımızda duruyor" dedi.

MHP Aziziye Belediye Başkan Adayı Murat Resuloğlu, seçim gezileri kapsamında ilçeye bağlı köylerde de çalışmalarını sürdürüyor. MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın'la birlikte Söğütlü'ye çıkarma yapan Resuloğlu, ilçenin organik tarım potansiyeline dikkat çekti. Aziziye'nin, Erzurum'daki tarımsal üretim içerisinde önemli bir paya sahip olduğunu dile getiren Resuloğlu, "Özellikle organik tarım ürünleri noktasında Aziziye'mize bağlı köylerimizde çok ciddi avantajlar var. Profesyonel anlamda organik tarım yapılmadığı halde bile ilçemize bağlı köylerde yetiştirilen tarımsal ürünler yıllardan beridir Erzurum 'un ihtiyacını karşılıyor" diye konuştu.

Aziziye Belediyesi olarak, ilçede organik tarım yapılması anlamında ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyonlu biçimde çalışmalar yapacaklarını anlatarak, "Biz ilçemizde üretilen organik tarım ürünlerinin pazarlanmasına dahi talibiz. Çünkü organik tarım sektörü, tarımsal üretim bağlamında şu anda üreticiye en fazla para kazandıran sektörlerin başında geliyor" şeklinde konuştu.

AZİZİYE'DE ÖRTÜALTI ÜRETİCİLİK MÜMKÜN…

Aziziye'deki üreticilerin tarlalarında yetiştirdikleri organik tarım ürünlerinin halka sunulması ve pazarlanması çerçevesinde ilçeye Organik Tarım Ürünleri Çarşısı kuracaklarını anlatan Murat Resuloğlu, bu yolla yöredeki tarım ürünlerini bir marka haline getireceklerini dile getirdi.

Resuloğlu, Aziziye'nin örtüaltı üreticiliği bakımından da avantajlı bir ilçe olduğunun altını çizerek, "Termal kaynakların varlığını göz önünde bulunduracak olursak, bu yolla seracılık yapmak bile mümkün. Termal enerjinin ısınma için kullanılması yoluyla örtüaltı sebze üreticiliği yapılan iller ve ilçeler var. Bu modeli Aziziye'de de hayata geçirmek pekala mümkün. Biz bu ve bunun gibi avantajlarımızı değerlendirmeye ve katma değere dönüştürmeye talibiz. İnşallah 30 Mart'ta Aziziyeli hemşehrilerimizin bize verecekleri destekle ilçemizde kazanmayı ve ilçemizde kazandırmayı mümkün hale getireceğiz" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Resuloğlu Kamil Aydın Erzurum Aziziye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title