Haberler

MHP Avrupa'da Seçim Çalışmalarına Hız Verdi

Güncelleme:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalarına Avrupa'da hız verdi. Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek aramak amacıyla 8 MHP'li milletvekili Avrupa'da seçim turuna çıktı.

Türkiye'de 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Türkiye'den gelen 8 milletvekili Avrupa'nın Almanya, Avusturya, Fransa, Belçika, Hollanda ve İsviçre'de vatandaşı bilgilendirmek için seçim kampanyalarına destek verdi.

FRANSA ZİYARETLERİ

İlk defa yurtdışında oy kullanacak vatandaşlarımız seçim kampanyalarına büyük ilgi gösterdi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk perşembe günü geldiği Fransa'nın Mulhouse, Colmar, Cuma gecesi Strasbourg Ülkü Ocağında seçim kampanyasına katıldı. Strasbourg'ta vatandaşlarımızla iftar açan MHP Milletvekili Oktay Öztürk teravi namazından sonra gece yarısı düzenlenen seçim kampanyası sabah saatlerine kadar devam etti. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı programa Fransa Türk Federasyon Başkanı Namık Şahin, Strasbourg Ülkü Ocağı Başkanı Kadir Çakır ev sahipliği yaptı.

Salon, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun afişleriyle donatıldı. Milletvekili Oktay Özkan konuşmasında AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Özkan, Hiç kimseye verilecek bir karış toprağımız yoktur. Bizi 12 yıldır yönetenler sınırlarımızı kevgire çevirdi. Yönettiği milleti 36 parçaya böldü, dövmeye kalktılar, hakaret ettiler. Bunlar devlet idaresinden çekildiler. Cumhurbaşkanı adayı herkese eşit olmalı. Yukardan aşağıya baktığında tarafsız olmalı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise seçilirsem ben tarafsız olmam diyor. Bu memlekete bu makama aday olamayacak tek isim Recep Tayyip Erdoğan. Aday olabilmesi için öncelikle bu şaibelerden yolsuzluklardan adalet önünde arınması lazım. Bir oy deyip geçmeyin, iman sahibin oyuysa her şeye bedeldir. Hepimiz birlik, beraberlik içinde olmalıyız. Oy kullanmakta kararsız olanların koluna girip sandığa götürmeliyiz. Kendimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Bunu yapamıyorsak sızlanmaya hakkımız yok. İlk seçimlerde eksiklikler olabilir ama bunlar hepsi giderilecek. Seçimlerde olabilecek her türlü oyunlara karşı tedbirlerimizi aldık. Kimse merak duymasın. Sizler burada Türkiye'yi nasıl görüyorsunuz bilmiyorum. Biz içerde Türkiye'nin gidişatını pek parlak görmüyoruz. Sıkıntılı günler yaşıyoruz. Etrafımızda büyük yangın var bu yangının ülkemize sıçramamasını istiyoruz. İlk defa oy kullanacaksınız. Oylar geleceğimiz ve genç nesiller için çok önemli. Yurtdışında 2 milyon 750 bin seçmenden ne yazık sade 248 bin kişi seçmen kütüğüne kayıt oldu. Herkes kendine sormalı telefonla randevu alındımı Kayıt işlemlerim doğrumu Demokratik görevimizi yerine getirmeliyiz dedi.

Fransa'nın Alsas, Franche-Comte, Lorain bölgesinde yaşayan seçmenler oylarını 31 temmuz- 3 ağustos tarihleri arasında saat 8.00-17.00 arasında Strasbourg kentin 'Palais de Musique et de Congre' salonunda kullanacak.

KÖLN ZİYARETLERİ

ALMANYA'nın Köln kentinde bulunan Köln Türk Ocağı'na gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, neden Ekmeleddin İhsanoğluna destek verdiklerini anlatıp, İhsanoğlu'nun geçtiğimiz günlerdeki Diyarbakır ziyaretinde Kürtçe selamlama ve zafer işareti yapmasını değerlendirdi. Ekmeleddin İhsanoğlu isminin çıkışı ve destek verme amaçlarını anlatan Semih Yalçın şöyle konuştu 'Siyasi partiler olsun, adayımızı belirlerken temas kurduğumuz bütün çevreler cumhurbaşkanlığı adaylığı noktasında ortak bir karara vardırlar. Bu öneri bize Kılıçdaroğlu tarafından gelmiştir. Daha önce dağarcığımızda olan bu isim kabul gördü ve CHP ile birlikte yaptığımız açıklamayla kamuoyuna duyurduk. Hemen arkasından diğer partilerden de destek alındı. Bugün itibarıyla 10'a yakın büyüklü küçüklü partiler farklı politik görüşlere sahip olmalarına rağmen Ekmel beye destek vermektedir. Ekmel beyin ulaştığı her yerde kabul gördüğünü size söyleyebilirim. Bu bizim adımıza sevindirici bir hadise.

'MHP'NİN POLİTİKALARI DOĞRULTUSUNDA KAMPANYA YÜRÜTEMEZ

Yurtdışından oy kullanma sürecinde bazı sıkıntılar yaşandığını ancak teşkilatlarının sorunların çözümü için çalışmalar yürüklerini belirten Yalçın, İhsanoğlu'nun Diyarbakır gezisinde Kürtçe selamlama ve zafer işaretlerine karşılık vermesini de değerlendirerek şunları söyledi 'MHP gerek Türkiye gerekse burada yaşayan Türk vatandaşlarının muhterem annelerinin kullandığı dile karşı saygılıdır. Bu hususta bizim bir rahatsızlığımız olamaz. Ekmeleddin bey de ortak bir adaydır. Ekmeleddin bey mutlaka MHP'nin politikaları doğrultusunda seçim kampanyası yürütemez, biz bunu anlayışla karşılıyoruz. Bir Cumhurbaşkanı toplumun her kesimine hitap edebilmeli. Kürt kökenli vatandaşlarımıza da etmeli diğerlerine de etmeli. Dolayısıyla bu onun taktiridir. Diyarbakır'da bizi ilgilendiren taraf çok muhteşem çok güzel bir şekilde olmasıdır, bu bizi memnun ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Ekmeleddin İhsanoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title