Haberler

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, iktidarın her seçim döneminde milliyetçiliğe sarıldığını belirterek, "Şimdilik AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için Kürt sorunu yoktur çünkü seçim var" dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Çanakkale Savaşı'nın 100. yılında terörist başı Abdullah Öcalan'ın Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yöneticilerine Dolmabahçe'de 10 maddelik dayatmada bulunmasının acı bir ironi olduğunu" söyledi.

İktidar yetkililerinin terör konusunda kafa karışıklığının ciddi tehlikelere işaret ettiğini savunan Yeniçeri, sorunun teşhisinde tereddüt ve tezadın çözüm değil, yeni sorun ürettiğini ileri sürdü. Yeniçeri, "Her seçim döneminde AKP milliyetçiliğe sarılmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ne Kürt sorunu ya' aşamasına nasıl geldiği sorusunu sormaya bile gerek yok. Şimdilik AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için Kürt sorunu yoktur çünkü seçim vardır" diye konuştu.

Bir televizyon kanalında MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili sözlerinin bağlamından koparılarak değerlendirildiğini ve haksız yargılarda bulunulduğunu ifade eden Yeniçeri, "AKP'nin ifade ettiği gibi bir paralel yapı yoktur. Nitekim bugün paralel yapı ya da darbe davası açılmış değil. Farklı, uydurma ve zorlama davalarla konu gündemde tutulmaya çalışılıyor. Gerçek paralel KCK'dır" dediğini aktardı. Programda muhatabının "MİT TIR'larıyla silahlar Suriye Türkmenlerine gidiyor. TIR'ların önünü keserek MİT mensuplarını yere yatırıp resimlerini çektiler, bunları dünyaya servis ederek Türk devletini 'terörist devlet' statüsüne sokma çalışıyorlar" demesi karsında, kendisinin de "Bu bağlamda eğer MİT TIR'larının önünün kesilmesi sizin anlattığınız ve söylediğiniz gibiyse MİT TIR'larını  durdurmak vatana ihanettir" dediğini kaydetti.

Sözlerinin ve analizinin doğru olduğunu savunan Yeniçeri, "Eğer TIR'lar başka bir amaçla ve başka bir gruba gidiyorsa o zaman da tersinin doğru olduğu söylenebilir. Bu TIR'ları gönderen devlet unsurları hariç, hiç kimse önyargıyla ve genellemeler yaparak şuraya ya da buraya gönderildiğini söyleyemez. MİT faaliyetleri örtüktür. MİT geçmişte Denktaş'a, Türk Mukavemet  Teşkilatı'na silah gönderdi. O silahlar sayesinde Kıbrıs'ta Türk varlığı vardır. Oraya  gönderilen silahların önünün kesildiğini düşünün" dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın aday olup olmayacağı sorusuna Yeniçeri, kendisinin hakkındaki davalardan verilmiş hükümler bulunduğunu belirterek, avukatının adaylığıyla ilgili YSK ve yargıya başvuruda bulunduğunu ancak ne yanıt aldığını bilmediğini, aday olup olmayacağının saat 17.00'den sonra belli olacağını söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Özcan Yeniçeri Halil Özcan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title