Haberler

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

"HDP'nin baraj altında kalacağını bile bile parti olarak seçime girmesinin nedeni, AKP'nin anayasayı değiştirecek çoğunlukla iktidara gelmesini sağlamak içindir"

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, HDP'nin, baraj altında kalacağını bile bile parti olarak seçime girmesinin nedeninin, AK Parti'nin anayasayı değiştirecek çoğunlukla iktidara gelmesini sağlamak için olduğunu iddia etti.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yapılan hesaplara göre 7 Haziran seçimlerinde çöküş ve çıkışın birlikte yaşanacağını, eski Türkiye'nin çökeceğini "federal Türkiye ile Öcalan'ın" sandıktan çıkacağını savundu.

Özcan Yeniçeri, HDP'nin baraj altında kalacağını bile bile parti olarak seçime girmesinin nedeninin, AK Parti'nin anayasayı değiştirecek çoğunlukla iktidara gelmesini sağlamak için olduğunu ileri sürdü.

HDP'nin barajı aşmasının imkansız olduğunu savunan Yeniçeri, "Parti olarak seçime girme kararı Abdullah Öcalan'a aittir. Öcalan'nın bu kararı verirken AKP ile ciddi pazarlık yaptığı anlaşılıyor" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır'daki konuşmasını eleştiren Yeniçeri, şunları söyledi:

"Diyarbakır'da Kürtçe hitap ederek ve Kobani'ye selam göndererek hassasiyetleri kaşıyor. Kobani'de PYD ile PKK, başka bir terörist grup olan IŞİD'e karşı çarpıştığına göre, Davutoğlu selamı PKK'ya göndermiş olmaktadır. PKK'nın şehit ettiği Mehmetçiklerin kemikleri sızlamıştır.

Davutoğlu, 'Güzel Türkçemizi güzel Kürtçemizle kardeş kılmaya geldik' diyor. Davutoğlu Kürtçesini ilerletebilir. Kürtçe'nin konuşulması ya da öğrenilmesinin hiçbir sakıncası yoktur. Ancak Türkiye'de Türkçe'nin karşısına Kürtçe'nin çıkarılması ya da Türk milletinin karşısına başka bir milletin inşa edilmesi bölücülüktür."

Yeniçeri, 1915 yılında yaşanan olaylara ilişkin değerlendirmesinde, söz konusu dönemde Ermenilerin Anadolu'nun bağrında bağımsız bir devlet kurma amacıyla ayaklandığını ve harekete geçtiğini belirterek,  "Bu durumda ya Türkler bölgeden çekilecek ve Ermeniler orada devlet kuracak ya da Ermeni nüfusu bölgeden göç ettirilecekti. Osmanlı Devleti'nin yönetenler, Ermeni nüfusunu geçici olarak göç ettirmişlerdir. Tehcir denen olay budur. Ermeni soykırımı yoktur, Ermeni propagandası vardır" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yeniçeri, Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinin ardından ciddi şekilde başkanlık sistemi dayatması ile karşı karşıya kalacağını, sıkıntılı ve çalkantılı bir dönem yaşanabileceğini belirterek, "Tayyip Erdoğan, devleti tek başına yönetme isteğini, otoriter tutumunu Türkiye Cumhuriyeti'ne dayatacaktır" dedi.

Özcan Yeniçeri, toplantıda kürsüye, Karamanoğlu Mehmet Bey'in 13 Mayıs 1277 tarihli fermanındaki "Şimdiden giru hiç kimesne, kapıda ve divanda, meclis ve seyranda, Türki dilinden gayri dil söylemeye" yazısını astı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Özcan Yeniçeri Halil Özcan Ak Parti Politika Güncel Haberler

title