Haberler

MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri Açıklaması

"İsrail'in hem sınırlarında hem de içindeki direnci kırmak için yaptığı tahrik kabul edilir nitelikte değildir.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri,  " İsrail'in hem sınırlarında hem de içindeki direnci kırmak için yaptığı tahrik kabul edilir nitelikte değildir. İsrail, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının cesaretini İslam dünyasının da içinde bulunduğu keşmekeşten almaktadır" dedi.

Yeniçeri, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Çözüm Süreci ile bu sürece ilişkin hükümet üyelerinin son günlerde yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Gelinen noktada AK Parti iktidarının çözüm sürecini halkı uyutmak için bir afyon gibi kullandığını ileri süren Yeniçeri, sürecin çoktan çöktüğünü, AK Parti'nin yaptığının ise sadece idare-i maslahat olduğunu söyledi.

Hükümetin bazı bölgelerde kontrolünü kaybettiğini ileri süren ve Silopi'de "özerklik töreni" adı altında yürüyüş yapıldığını ifade eden Yeniçeri, "İki saat süreyle sokaklar kapatılıyor, bunlar askeri düzenle yürüyüş yapıyor, tören yapıyorlar, Tayyip Erdoğan 'ben cumhurbaşkanıyım', Davutoğlu 'ben başbakanım' diyor, Efkan Ala da 'ben bakanım' diye milletin içerisinde geziyor. Ayıpttır, ayıp. AKP iktidarı bölgede güvenlik güçlerini, seyirci, gözlemci, kayıtçı durumuna düşürmüştür. PKK özerklik ilan etme cesaretini iktidardan almaktadır" diye konuştu.

Konuşmasında İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına da değinen Yeniçeri, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Mescid-i Aksa'ye yönelik İsrail saldırıları bütün vahşeti ve dehşetiyle sürüyor. İsrail Gazze'deki yakma, yıkma ve katletme operasyonlarının ardından yeni bir cephe de Kudüs'te açtı. İsrail'in hem sınırlarında hem de içindeki direnci kırmak için yaptığı bu tahrik kabul edilir nitelikte değildir. İsrail, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının cesaretini İslam dünyasının da içinde bulunduğu keşmekeşten almaktadır. Sorun İsrail değil, İslam dünyasının içinde bulunduğu kaostur. İslam dünyasının içerisine kim kaosu getirdiyse, bu ülkeleri kaosa düşürdüyse Kudüs'teki saldırılardan da o sorumludur."

İsrail'in Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyi'ne şikayet edilmesinin sonuç alıcı bir tavır olmadığını da savunan Yeniçeri, "İsrail'in kıblesine İsrail'i şikayet edecekler arkadaşlar. Sizin Mavi Marmara olayı dolayısıyla yapmış olduğunuz şikayetten hangi neticeyi aldınız ki oradaki şikayetten de hangi neticeyi alasınız. Bu bağırmak çağırmak meselesi değildir. Siyaset aklı başında, soğukkanlı bir diplomasinin üzerine oturursa anlamlı olur" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Özcan Yeniçeri İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title