Haberler

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri Açıklaması

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Türkiye’de Çharlie’liliğe soyunanların ya da tahrik edici tavır takınanların haklı bir tepkiyi haksız hale getirdiklerini söyledi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Türkiye'de Çharlie'liliğe soyunanların ya da tahrik edici tavır takınanların haklı bir tepkiyi haksız hale getirdiklerini söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, şartlanmış insanların dava ya da ideal uğruna öldürdüklerini sandıklarını, oysa cinayet işleyenlerin insanları öldürürken gerçekte savundukları değerleri öldürdüklerini belirten Özcan Yeniçeri, Müslümanlığın bir kişinin öldürülmesiyle bütün bir insanlığın ölümünü aynı gören bir din olduğunu, İslam'ın kime karşı yapılırsa yapılsın asla katilliği, zalimliği ve caniliği onaylamadığını ifade etti. Sultanahmet'te, Paris'te, Suriye'de işlenen cinayetlerin aynı kategoride olduğunu kaydeden Yeniçeri, "Hangi sloganla, kime karşı ve nasıl bir gerekçeyle işlenmiş olursa olsun bu cinayetler hem İslam hem de insanlık dışıdır" dedi.

"TERÖRÜ LANETLEYELİM AMA UCUZ KAHRAMANLIK YAPMAYALIM"

Terörün bir bütün olarak kınanması ve lanetlenmesinin insan olan herkesin görevi olduğunu söyleyen Yeniçeri, "Basın ve ifade özgürlüğünü savunmak da her özgür vicdanın yapacağı iştir. Haklı davaları haksız hale getirmemek de akliselim sahibi herkesin görevidir. Bu bağlamda 'Hepimiz Çharlie'yiz' ya da 'Hepimiz Hrant'ız' gibi ucuz ve uçuk açıklamalar teröre karşı bir duruşu göstermez. Terörü lanetlemek ne kadar insani ve ahlaki ise, insanların inançlarına, kutsallarına saygı da en azından o kadar insani ve ahlakidir. Türkiye'de Çharlie'liliğe soyunan ya da tahrik edici tavır takınanlar gerçekte haklı bir tepkiyi haksız hale getirmektedirler" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Özcan Yeniçeri Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title