Haberler

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri Açıklaması

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Kobani’de yaşanan olaylara ilişkin, “Halkın arasına karışarak barikat kuranların, molotofkokteyliyle araçları yakanların, pusularda kahraman kesilenlerin Kobani’de düştükleri durum ortadadır” dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Kobani'de yaşanan olaylara ilişkin, "Halkın arasına karışarak barikat kuranların, molotofkokteyliyle araçları yakanların, pusularda kahraman kesilenlerin Kobani'de düştükleri durum ortadadır" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Yeniçeri, Türkiye'nin Suriye'den kaçan Kürt sığınmacıları korumak, barındırmak ve doyurmak için canhıraş mücadele verdiğini belirterek, TSK'nın da sığınmacıları korumak ve sınırı korumak gibi zor bir görev üstlendiğinin de altını çizdi.

Sınırın Türkiye tarafında ise asker taşlandığını, okulların yakıldığını, sokakların ateşe verildiğini anlatan Yeniçeri, "Bu somut bir samimiyetsizliktir. Yapılanların bir adı vardır, o da riyakar hainliktir" diyen Yeniçeri, olayların sorumlusunun terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan ve KCK yürütme konseyi olduğunu söyledi.

Yeniçeri konuşmasına şöyle devam etti:

"Kobani'yi bahane eden PKK, 'fırsat budur' diyerek ayaklanma girişiminde bulunmuştur. 180 bin Kürt mülteciyi birkaç gün içinde ülkesine kabul eden, bölge insanına her türlü sivil, siyasi ve insani desteği veren Türkiye'yi, Kobani'de olup bitinden sorumlu tutmak tam bir nankörlüktür. PKK iç savaş çıkarmaya çalışıyor. Milli simgelere, Türk bayrağına, Atatürk'e ve kamu binalarına saldırmalarının sebebi budur. Halkın arasına karışarak barikat kuranların, molotofkokteyliyle araçları yakanların, pusularda kahraman kesilenlerin Kobani'de düştükleri durum ortadadır. AKP, süreç zarar görür diye terörist unsurlara müdahale etmemekte, suça karışanları yargı önüne çıkarmamaktadır. Türkiye sürekli tehdit ediliyor çünkü müsait bir iktidar var. Bu iktidar, her aşamada Türkiye'nin tehdit edilmesini sineye çekmektedir."

Yurttaşlara seslenen Yeniçeri sağduyu çağrısında bulunarak, "Sokakları ateşe veren teröristlerle Kürt vatandaşları birbirinden ayırmalıdır. Bin yıllık kardeşliği bozmaya çalışanlara fırsat verilmemelidir. Türkiye'nin her zamankinden daha çok sağduyuya ve ferasete ihtiyacı vardır" diye konuştu.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Yeniçeri, "KCK'nın eylemcilerin sokaktan çekilmemesini isteyen açıklama yaptığının" sorulması üzerine, "Bu, halkı suç işlemeye, devlete karşı isyana teşviktir. Hükümetin 'çözüm süreci' diyerek bu açıklamaları görmezden gelmesi, bunları şımarttı. Bunlar çizmeyi aştı. Aksi halde vatandaş kendi can güvenliğini sağlamak durumunda kalır ki bu iç çatışma doğurur" cevabını verdi.

Çözüm sürecinin Türkiye'yi getirdiği noktanın yaşanan olaylar ve sokağa çıkma yasağı olduğunu vurgulayan Yeniçeri, olayların daha kötüye gitmemesi temennisinde bulundu.

MHP tabanına ve millete bir çağrınız olacak mı? sorusuna Yeniçeri, "Tabanımızı ve milleti kavgadan, sokak hareketlerinden uzak durmaya çağırıyoruz. PKK'nın istediği iç çatışmadır" şeklinde cevapladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halil Özcan Türkiye Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title