Haberler

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya Açıklaması

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, “Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan yeni elektrik tarifesi, kayıp-kaçak bedelinde haksızlık ve hukuksuzluğun misli ile devam ettirileceğini ortaya koyuyor” dedi.

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan yeni elektrik tarifesi, kayıp-kaçak bedelinde haksızlık ve hukuksuzluğun misli ile devam ettirileceğini ortaya koyuyor" dedi.

Kayıp-kaçakta zamlı tarifenin başlamasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya, "Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanlığı olarak bu yılın başında kayıp-kaçak bedelinin tüketiciden tahsil edilmesine karşı oluşturduğumuz kamuoyuna karşı AKP iktidarı, kayıp-kaçak bedelini yasal hale getirecek bir kanun tasarısı ile haksızlığı meşru hale getirmeye teşebbüs etmişti ama hükümetin ömrü tüketiciye karşı enerji baronlarını korumak amaçlı bu tasarıya yetmeyerek tasarı kadük hale gelmişti.

Ancak mevcut durum itibariyle haksız, mesnetsiz ve hukuka aykırı kayıp kaçak bedelinin tüketiciden tahsil edilmesi uygulaması, maalesef devam etmektedir.

29.06.2015 tarihinde ilan edilen yeni tarifede, kayıp kaçak bedeli kaleminin fahiş artış ile yeniden tüketiciye yansıtıldığını ibretle görmekteyiz. Zira ticarethaneler için 3,5809 kuruş olan K/K bedeli 1 Temmuz.2015 tarihli tarifede 4,7255 kuruş olmuştur. Buna göre yapılan zammın oranı yüzde 31'e tekabül etmektedir. Meskenler için 3,9566 kuruş olan K/K bedeli ise yeni tarife ile 5.5182 kuruş olmuştur. Meskenlerdeki zammın oranı da yüzde 39'a tekabül etmektedir. Ne yazık ki; EPDK haksız ve hukuksuz kayıp kaçak bedelini, vatandaşın sırtına yüklemekteki kararlı görülmektedir" dedi.

"DÜRÜSTLÜK CEZALANDIRILIYOR"

Dünya Bankası ve Uluslararası Enerji Kurumu'nun verilerine göre günümüzde gelişmiş AB ülkelerinde kayıp-kaçak oranı yüzde 6.2, dünyada yüzde 8.1 dolaylarında iken, Türkiye'deki yüzde 14-15 seviyelerinde olduğuna dikkat çeken MHP Ankara İl Başkanı Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Bu durum ilgili kurumların hizmet kusurlarından kaynaklanmakta ve zayiatı vatandaşa ihale etmektedirler. Bu uygulama dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemez bir durumdur. Bununla birlikte, ülkemizin belirli coğrafi bölgelerinde, Dicle Bölgesinde yüzde 75'ler civarında, Van Gölü Bölgesinde yüzde 55 oranlarında seyreden kayıp-kaçak oranının, ülkemizin diğer bölgelerinde dünya ve AB ortalamalarında bulunduğu ise istatistikler ile sabittir.

Tüm bu veriler göstermektedir ki; ülkemizin belirli coğrafi bölgelerinde, devlet otoritesi ve kamu güvenliğini temin edemeyen, haksızlık ve hukuksuzluğa göz yuman idare, bu ihmalinin faturasını diğer bölgelerde yaşayan, meşru ve helal kazancı ile hayatını sürdüren dürüst vatandaşa yüklemektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanlığı olarak, süregelen bu hukuka ve hakkaniyete aykırı uygulamaya karşı halkımızı bizimle birlikte olmaya çağırıyorum. Başta Enerji Bakanlığı olmak üzere konunun muhataplarını haksızlık ve hırsızlığın değil, dürüst vatandaşın, hakkın ve hukukun yanında saf tutmaya davet ediyoruz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Fatih Çetinkaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title