Haberler

MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı 11. Olağan Kongresi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı 11. olağan kongresi Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda (ATB) toplantı salonunda gerçekleştirildi, genel kurulda yaşanabilecek her hangi bir olaya karşı ise çevik kuvvet polisleri de hazır bekletildi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı 11. olağan kongresi Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nda (ATB) toplantı salonunda gerçekleştirildi, genel kurulda yaşanabilecek her hangi bir olaya karşı ise çevik kuvvet polisleri de hazır bekletildi.

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Prof. Dr. Abdülkadir Akcan ile Raşit Demirel'in yarıştığı kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsal Demirel, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP'li ilçe ve belde Belediye Başkanları ile birlikte partililer katıldı. Yaklaşık 650 delegenin oy kullandığı genel kurulun divan başkanlığını ise Ruhsal Demirel yaptı. MHP lideri Dr. Devlet Bahçeli'nin mesajının okunması ile başlayan genel kurulun açılışından konuşan Başkan adayı Akcan, kendisini üzerinden yapılan karşıt propagandaya değinerek, göreve geldiği zaman partinin merkez ve ilçelerdeki yönetim kurullarını görevden aldıracağı yönündeki söylemlerin doğru olmadığını kaydederek, "Bakanlıkta görev almakta doğruda, yönetimde görev almak doğru değimli diyerek yola çıktım. Hepinizin bu yönde desteklerini bekliyorum" dedi.

Akcan'ın ardından konuşan diğer Başkan adayı Demirel ise sadece başkanlığına değil, çaycılık, odacılık gibi MHP'de her türlü hizmeti yapmaya talip olduğunu, MHP'nin neferi olmaya hazır olduğunu söyledi. Amacının ayrıştırma olmadığını belirten Demirel, "MHP'yi 1999 ruhuna kavuşturmak için, AK Parti Afyonkarahisar'da kuruldu diye övünenlere, AK Parti Afyonkarahisar'da gömmek için adayım. Amacım milletvekili ya da Belediye Başkanı olmak değil, tek amacım MHP'yi toparlamak. Bu görevi bana verirseniz şerefim ve namusum üzerine söz veririm ki bütün kırgınlıkları, küslükleri bitireceğim. Eğer teveccüh edip bu görevi vermez iseniz de asla küsmeyeceğim, partinin bir neferdi olarak çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Açılış konuşmalarına ardından oylama işlemine geçildi. Eski bakan Akcan'ın listesi beyaz, Demirel'in listesi ise mavi olacak şekilde oylama yapılmaya başlandı. 650'ye yakın delegenin oy kullanacağının belirtildiği genel kurulda oylama işleminin akşam 17'de sona ereceği ve sayma işlemine geçileceği kaydedildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Abdülkadir Akcan Raşit Demirel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title