Haberler

Mhk Yaz Sezonu Semineri

TFF Onursal Başkanı ve UEFA 1. Asbaşkanı Erzik: "Hakemler çok koşmalı ve fit olmalı"

TFF Onursal Başkanı ve UEFA 1. Asbaşkanı Erzik, futbolcuların çok koşması nedeniyle hakemlerin işinin zor olduğunu belirterek, "Hakemler çok koşmalı ve fit olmalı" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu'nca (MHK) organize edilen 2014-2015 sezonu MHK Yaz Semineri'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Sapanca ilçesinde bir otelde düzenlenen törene, TFF Onursal Başkanı ve UEFA 1. Asbaşkanı Şenes Erzik, TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu, Taylan Üner ve Ali Düşmez, MHK Başkanı Zekeriya Alp, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı ve hakemler katıldı.

Erzik, törende yaptığı konuşmada, Brezilya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda bulunduğunu ve turnuvayla ilgili gözlemleri olduğunu söyledi.

Turnuvayla ilgili Erzik, hakemler, seyirci sayısı, sarı kartlar, kırmızı kartlar, kaç yedek oyuncu, kaç gol atılmış gibi istatistikleri paylaştı.

Erzik, bu istatistiklerin futbolu, güzelliklerine doğru götürecek rakamlar olduğunu ifade etti.

2014 FIFA Dünya Kupası ile ilgili gözlemlerini paylaşan Erzik, hakemlerin çok koşması ve fit olması gerektiğini ifade etti.

Bütün oyuncular ve özellikle sonradan giren oyuncuların çok koştuğunu ve bu nedenle hakemlerin işinin zor olduğunu vurgulayan Erzik, "O kadar çok koşmanız gerekiyor ki. Çünkü, bütün takımlar, sonradan  giren oyuncular hazır ve çok koşuyor. İşiniz gerçekten zorlaşıyor. Ama siz de o mesafeleri aynı süratte kat ettiğiniz takdirde, fit olduğunuz takdirde, çalıştığınız takdirde tabi ki başarılı oluyorsunuz. Olduğunuzda ortada, görüyoruz. Hep birlikte yaşıyoruz. Hakemler çok koşmalı ve fit olmalı" diye konuştu.

TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı ise Cüneyt Çakır ve ekibine teşekkür etti.

Çakır'ın, Dünya Kupası'ndaki başarılarıyla gurur duyduklarını anlatan Yardımcı, "TFF olarak her zaman ve her şekilde hakemlerimizin yanınızdayız. Her türlü imkanı sizlere sağlamak için uğraşıyoruz. Başarılarınız için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceğiz. Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi, Merkez Hakem Kurulu ve UEFA Hakem Kurulu üyesi Jaap Uilenberg arasında mükemmel bir uyum var. Bu uyumun meyvelerini topluyoruz" ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig'in, Avrupa'nın önde gelen ligleri arasında yer aldığını aktaran Yardımcı, hakem ücretleri konusunda çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Hakem ücretlerinin günün şartlarına uygun hale getirileceğini belirten Yardımcı, şöyle devam etti:

"Yönetim Kurulu toplantımızın ardından sezon başlamadan bu artışı sizlere duyuracağız. Hedef uzun vadede profesyonel hakemliğe geçmektir. Tüm çalışmalarımız bu yönde yapılmaktadır. Hepinize yeni sezonda başarılar ve hakem şansı diliyorum. Yeni sezon hayırlı ve uğurlu olsun."

MHK Başkanı Zekeriya Alp de geçmiş yıllardan farklı kritik bir sezona girildiğini aktardı.

Öncelikle bazı kulüplerin basındaki demeç savaşlarının, hakem camiasını son derece tedirgin ettiğini ifade eden Alp, şunları kaydetti:

"Ümit ve temenni ederiz ki, barış ve dostluğun ön planda olduğu bu sezonu hakemlerimizin başarılı yönetimleriyle hep birlikte yaşayalım. Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen 2,5 yıl içinde eğitimin ne denli önemli olduğunu hakemlerimizin gerek yurt içi, gerekse yurt dışında yönettikleri maçlarda gördük. Bu gelişmeler her geçen gün daha da artarak devam edecektir. Eğitmenlerin eğitimine, hakem eğitiminden daha fazla önem veren ilk Merkez Hakem Kuruluyuz. Mentörler, gözlemciler ve kendimiz dahil olmak üzere hakemin eğitimi üzerinde etkisi olan herkesi en yeni uygulamalardan, teknolojinin son imkanlarını kullanarak haberdar ettik. Maç sonrası raporlarının önemi itibariyle gözlemcileri bilgisayar sınavı yapmak suretiyle kendilerini teknolojiyi kullanmaya teşvik ettik. Bu konudaki ciddiyetimizi her seminerde vurguladık ve vurgulamaya devam edeceğiz. Tüm eğitim programlarımızı UEFA'nın eğitim programları ile paralel hale getirdik. En yeni uygulamaları ülkemize getiriyoruz. Hakem gelişim kampları, altı hakemli sistem, kaybolan sprey, hep bu vizyonun sonucudur."

Altı hakem uygulamasını Avrupa'da uygulayan ikinci federasyon olduklarına dikkati çeken Alp, "Bu uygulama çerçevesinde geçtiğimiz sezon ilave yardımcı hakemlerin kritik kararlarında yüzde 75'lik bir başarı yakalanmıştır. Bu sezon da uygulamaya devam edeceğiz. Sistemin gereksinimlerini daha çok çalışarak, daha başarılı olacağız. Sistem geçiş dönemlerinde  zorlu süreçlerle karşılaşmak çok doğal bir durum. Geçtiğimiz yılda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. 2014-2015 sezonu hakemlerimizin bu sistemi daha iyi uygulayacağına güvenimiz tam" ifadelerini kullandı.

UEFA ve FIFA tarafından organize edilen 99 müsabakada görevlendirilen hakem ve gözlemcilerin başarıyla görev yaptığına değinen Alp, hakemlik açısından en önemli gelişmenin Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun'un FIFA Dünya Kupası'nda yer almaları olduğunu kaydetti.

MHK Başkanı Zekeriya Alp, Türkiye'nin hakemlik açısından Avrupa'nın en iyi beş ülkesi arasında yer aldığını belirterek, "Bunu biz değil, bizi denetlemeye gelen UEFA Hakem Konvansiyonu sorumluları söylüyor. Projelerimizi ve TFF desteğini gördüklerinde şimdiye kadar böyle bir toplantıyı hiçbir Avrupa ülkesinde yapmadıklarını dahi ifade ettiler. Hakemlerimize verilen görevler, başarılı yönetimleri, eğitim çalışmalarımızın hangi seviyede olduğunun göstergesidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erzik, Yardımcı ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı tarafından, Dünya Kupası'nda görev alan Türk hakemler Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun'a plaket takdim edildi.

UEFA Hakem Kurulu üyesi Jaap Uilenberg, katılımcı hakemlere seminer verdi. - Sakarya

Kaynak: AA / Yerel

Merkez Hakem Kurulu Şenes Erzik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title