Haberler

Kritik MGK Toplantısının Ardından "Seçim Güvenliği" Mesajı

Güncelleme:

İlklerin yaşandığı MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada "Seçimin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesi için alınacak tedbirler hakkında bilgi Kurul'a sunulmuştur." denildi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan olağan MGK toplantısı, yaklaşık 5,5 saat sürdü.

İLK KEZ KATILANLAR

MGK toplantılarında Kara Kuvvetleri Komutanı olarak yer alan Orgeneral Hulusi Akar, ilk kez Genelkurmay Başkanı sıfatıyla toplantıya katıldı.

Başbakan Yardımcıları Cevdet Yılmaz ve Tuğrul Türkeş, İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi de ilk kez MGK toplantısında yer aldı. Toplantı öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Resmi Konutu'nda yaklaşık 1 saat süren bir hazırlık toplantısı yapıldı. Hazırlık toplantısına MGK'daki Bakanlar Kurulu üyeleri ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu katıldı.

TÜRKEŞ'E ÖNEMLİ GÖREV

Başbakan Ahmet Davutoğlu, görev dağılımı genelgesi ile "Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması ve Bakanlar Kurulu'nda kabulü halinde bu tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi" görevini Başbakan Yardımcısı Türkeş'e vermişti. MGK kararlarının Bakanlar Kurulu'na sunumu ve takibi çerçevesinde Türkeş, seçim döneminde önemli bir görev üslenmiş olacak. MGK'nın bir sonraki toplantısı ise Ekim ayının son haftasında yapılacak.

"TERÖR EYLEMLERİNİN LANETLENMESİ SEVİNDİRİCİ"

Toplantının ardından Milli Güvenlik Kurulu'ndan yazılı açıklama gedi. Açıklamada, "1 Kasım 2015 tarihinde icra edilecek genel seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesi ve halkımızın iradesinin her türlü baskıdan uzak bir şekilde özgürce sandığa yansıması için alınacak tedbirler hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur. Terör eylemlerinin lanetlenmesi sevindirici. Terörist saldırılar birarada yaşama iradesini zayıflatmayacak." denildi.

TOPLANTININ ARDINDAN 4 KRİTİK MADDE

MGK Toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklama şöyle:

"1- Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanmasına müteallik hususlar etraflıca görüşülmüş, ülkenin iç ve dış güvenliğine yönelik tehditler ile alınan ve alınacak tedbirler değerlendirilmiştir.

Huzur ve barış ortamını bozmaya yönelik terörist saldırıların, milletimizin asırlara dayanan kardeşlik duygularını ve bir arada yaşama iradesini zayıflatma hedefine ulaşamayacağı vurgulanmıştır.

"TERÖRÜN LANETLENMESİ SEVİNDİRİCİ"

Bölücü terör örgütünün, vatandaşlarımızın ve güvenlik güçlerimizin hayatlarına kasteden terör eylemlerinin, yurt içinde ve yurt dışında, demokrasi bilincine sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygılı tüm kesimlerce lanetlenmesi memnuniyetle karşılanmış ve terörle mücadele konusunda uluslararası kamuoyu ile yakın işbirliği yapılması gerektiği mütalaa edilmiştir.

Paralel devlet yapılanmasıyla, yurt içinde ve yurt dışında, illegal ekonomik boyutu da dahil olmak üzere sürdürülmekte olan mücadelenin kararlılıkla devam ettirileceği belirtilmiştir.

Demokratik bir hukuk devleti olan ülkemizde, kanun dışı hiçbir yapılanma ve eyleme müsaade edilmeyeceği, bu tür faaliyetler son buluncaya kadar mücadeleye devam edileceği ve bu mücadelenin hukuk çerçevesinde yürütüleceği ifade edilmiştir.

SEÇİM GÜVENLİĞİ KONUSU

2- 1 Kasım 2015 tarihinde icra edilecek genel seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesi ve halkımızın iradesinin her türlü baskıdan uzak bir şekilde özgürce sandığa yansıması için alınacak tedbirler hakkında Kurula bilgi sunulmuştur.

"DEAŞ'A KARŞI OPERASYONLAR DEVAM EDECEK"

3- Suriye'de yaşanan gelişmeler etraflıca değerlendirilmiş, sınır güvenlik tedbirleri gözden geçirilmiş; Suriye'nin barış ve huzur ortamına kavuşması hususunda, DEAŞ'a karşı uluslararası koalisyon güçleriyle birlikte hareket dahil, kararlı istek ve duruşumuzun sürdürüleceği teyit edilmiştir.

Irak ve Suriye'de konumlanan DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadelenin aynı kararlılıkla yürütüleceği vurgulanmış; Suriye sınırları içerisinde hayata geçirilecek "terör örgütlerinden arındırılmış bölge" uygulamasının Suriye halkının hayat hakkının muhafazasında önemli bir rol oynayacağı ifade edilmiştir.

Avrupa ülkelerinin, Türkiye'nin yıllardır dirayetle yönettiği mülteci akınına karşı ortaya koyduğu kaygı verici tutum üzüntüyle karşılanmış, bu meseleye temel insan hakları kapsamında yaklaşılması gerektiği değerlendirilmiştir.

4- Yemen, Libya ve Mısır başta olmak üzere Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler ele alınmıştır."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Tuğrul Türkeş Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (126)

TU GULA SERİ CİYANİİİİ MUS MERKEZ:

Millet uyandi aartik inadina HDP

49
118
yanıtYanıtla
adana:

akp çöktü AKP din üzerinden herkesi Kandırdı insanlar uyandı AKP Rüyasında bile görmiyecek

45
69
yanıtYanıtla
NİKSAR-TOKAT:

Oylar akp ye

28
62
yanıtYanıtla
......:

Çok beklersin

yanıt15
yanıt8
NİKSAR-TOKAT:

görürüz.

yanıt15
yanıt4
mswod:

Akp ye nalet olsun akan kanin sebebi 400 vekil

28
62
yanıtYanıtla
Adelet yerini bulacakMobil-IOS:

Helal baba helal olsun R t e Arkandayız

46
22
yanıtYanıtla
yzMobil-ANDROID:

Allahina gurban rte

38
25
yanıtYanıtla
cemalccc:

Ülkücüler akp ye oy verecek

38
24
yanıtYanıtla
memoMobil-ANDROID:

inadına akp tek başına ikdidar

30
26
yanıtYanıtla
Tüm 126 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title