Haberler

Mezunlara Ata Demirer Sürprizi

Güncelleme:

İstanbul Teknik Üniversitesi 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 8 Temmuz günü İTÜ Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

İTÜ'lü öğrencilerin mezuniyet mutluluğuna, akademisyenler, mezunlar ve aileleri ortak oldu. İTÜ, bu dönem 57 bölümden 2 bin 487 lisans öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşadı.


İTÜ Stadyumu'nda yapılan görkemli tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende ilk olarak mezunlara, sürpriz olarak hazırlanan film izletildi. Ata Demirer'in "Niyazi Gül" karakteriyle seslendirdiği mezuniyet filmi, büyük beğeniyle izlendi. İTÜ'nün amblemi olan arı üzerine kurgulanan video arıların doğal mühendis yapıları ve İTÜ'lü mühendisler arasındaki benzerlikleri incelikle düşünülmüş esprilerle sunarak stadı dolduranları kahkahalara boğdu. 1991 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü'nü kazanan Ata Demirer hazırlanan filmin sonunda ise genç mezunlara şöyle seslendi: "Efendim bendeniz Ata Demirer… Yolu İTÜ'den geçmiş belki kendi yolunu bulmak konusunda en büyük katkıyı İTÜ'den almış bir kardeşinizim. Bir ağabeyiniz olarak bir kardeşiniz olarak diyorum ki… Eşsiz bir üniversiteden mezun oluyorsunuz. Hepinizi gönülden tebrik ediyorum. Yarın öbür gün hayata atıldığınızda, İTÜ mezunu iş arkadaşlarınız patronlarınız çalışanlarınız olacak. Hatta belki müstakbel eşinizi hayat arkadaşınızı burada tanımışsınızdır. Kim bilir belki yıllar, yıllar sonra çocuklarınızı gönderirsiniz İTÜ'ye… Günün sonunda kariyerinize, hayatınıza ve kurduğunuz dostluklara dönüp baktığınızda iyi ve güzel şeylerin sebebi olarak inanın hep şunu göreceksiniz: 'İTÜ'lü olmak'

Dünyanın en hızlı keman virtüözü sahnede

İTÜ TMDK Kompozisyon bölümü öğrencisi Muhammed Yıldırır ünlü besteci Nikolay Rimsky-Korsakov'un çalınması hayli ustalık isteyen ve kemanla çalınması en zor olan Yaban Arılarının Uçuşu adlı interludunu bu kez İTÜ'lüler için çaldı. Muhammed Yıldırır, 15 Haziran'da sergilediği performansta "Flight of the Bumblebee" eserini 37 saniyede çalarak dünya rekorunun sahibi olmuş ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti. Yıldırır'ın törende sergilediği performansı İTÜ'lüler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Rektör Prof.Dr. Mehmet Karaca: "Yolunuz ve bahtınız açık olsun"

Genç keman virtüözü Muhammed Yıldırır'ı başarısından ve performansından dolayı tebrik eden İTÜ Rektörü Karaca sonrasında mezunlara şöyle seslendi: "Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Hepinizin ailesini tebrik ediyorum. İTÜ'lü olmak bir ayrıcalıktır. Teknik Üniversite sizlere bir formasyon kazandırdı. Büyük bir ihtimalle birçoğunuz aldığınız dersleri hatırlamıyorsunuz ama İTÜ'lü olmayı hatırlayacaksınız. Tüm gençlerimizle gurur duyuyoruz; yolunuz ve bahtınız açık olsun…"

Kepler havalandı

İTÜ öğrencileri adına bu yıl en yüksek ortalama ile mezun olan Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu David Teksen Aksun konuşma yaptı. Ardından İTÜ İnşaat Mühendisliği Mezunu Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş İcra Kurulu Başkanı Burak Talu mezunlara seslendi. Sonrasında fakülteler kuruluş sırasına göre anons edildi. Sırasıyla fakülte dekanı, bölüm başkanı ve öğrencilerle birlikte sahneye davet edildi. Anı fotoğrafları çekildi. Renkli görüntülere sahne olan bölümlerin takdiminde öğrenciler, gururu ve mutluluğu birlikte yaşadı. Mezuniyet Yeminini eden öğrencilerin coşkuyla keplerini havaya atmasıyla tören sona erdi.

İTÜ'lü mezunlardan önemli destek

İTÜ Rektörlüğü tarafından organize edilen mezuniyet törenine, İTÜ mezunlarından Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Talu, Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş İcra Kurulu Başkanı Burak Talu, Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, İGA İstanbul Yeni Havalimanı CEO'su Yusuf Akçayoğlu, İGA İstanbul Yeni Havalimanı Çevre ve Sürdürülebilirlik Direktörü Ülkü Özeren ve İGA İstanbul Yeni Havalimanı CEO Danışmanı İrfan Gündüz katkı sundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Karaca Doğuş İnşaat Ata Demirer İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title