Haberler

Mezitli Sahil Yolu Renkleniyor

Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde, sahil yoluna renkli desenli asfalt ve kaldırım yapılıyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu çalışmayla bir ilke daha imza attıklarını belirterek, çalışmaların 30 Haziran'da tamamlanacağını bildirdi.

Mezitli Belediyesi, Mersin'de örnek olacak yeni bir uygulamaya daha imza atarak, Viranşehir sahil yolunda renkli desenli asfalt ve kaldırım çalışması başlattı. Çalışmalar, Viranşehir Mahallesi 34301 sokakta başlarken, Mersin'de ilk kez uygulamaya geçen renkli desenli yol ve kaldırım çalışması sayesinde, Viranşehir sahil yolunun çehresi baştan aşağı değişecek. Asfalt ve kaldırım çalışmalarıyla birlikte yağmur ve içme suyu şebeke hatları da yenilenerek, alt yapı çalışmaları tamamlanmış olacak. Ekipler, toplam 11 bin metrekare alandaki düzenleme için çok özel ve farklı bir teknik ile ilerleyecek. Yapılan çalışmalar doğrultusunda görselliğin yanı sıra dayanıklılığı ile de ön planda olan bu uygulamanın Mezitli'nin birçok yerinde kullanılacağı bildirildi. Normal asfalttan daha uzun ömürlü olan yol ve kaldırımların, belli dönemlerde boyasının yenilenmesi yeterli olacak.

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, yeni çalışmayı yerinde inceledi. Burada bir açıklama yapan Tarhan, "Viranşehir Mahallesi'nde renkli asfalt ve kaldırım çalışmalarımıza başladık. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek ve sahil şeridinde bulunan esnafımızı mağdur etmemek adına bir an önce bitirmek için ekiplerimiz seferberlik oldu. Işıklandırmasından peyzaj çalışmasına kadar tamamen tüm çalışmalarımızı 30 Haziran 2015 salı günü tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Söz konusu yolun çalışmalar boyunca trafiğe kapalı olacağını da bildiren Tarhan, Viranşehir sahil yolunun, coğrafi yapısı gereği dünyanın birçok sahilinden daha güzel olduğunu vurguladı. Viranşehir'in yapılacak çalışmalar neticesinde herkesin uğrak mekanı haline geleceğini iddia eden Başkan Tarhan, "Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültür, spor, ticaret kenti olarak adını duyurmuş, Soli Antik Liman kentine sahip Mezitli'yi, dünyanın göz bebeği haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunu da Mezitli'nin adını dünyaya duyurarak ve buradaki güzellikleri herkesin keşfetmesini sağladıktan sonra başaracağız. Bu amaç doğrultusunda gece gündüz çalışmalarımızı ara vermeden sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Viranşehir sahilindeki çalışmaların tamamlanmasıyla sadece Mezitli'de değil, Mersin'de de bir ilke daha imza atmış olmanın mutluluğunu yaşayacaklarını dile getiren Tarhan, şöyle devam etti: "'Mutlu Kent, Mutlu Mezitli' sloganımızla çıktığımız bu yolda, halkımızın Mezitli'de yaşamanın ayrıcalıklı olduğunun farkına varmasını istiyoruz. Çünkü bizimle birlikte hareket eden, çalışmalarımızda bizlere desteklerini esirgemeyen değerli Mezitli halkı her şeyin en iyisine layıktır." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neşet Tarhan Viranşehir Mezitli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title