Haberler

Mezitli'nin Muhtarları Artık Bisikletli

Mezitli Belediyesi, Sağlık Bakanlığınca yürütülen ‘Sağlıklı yaşam için sağlıklı pedallar’ projesi kapsamında, bisiklet kullanımını teşvik amacıyla muhtarlara bisiklet dağıttı.

Mezitli Belediyesi, Sağlık Bakanlığınca yürütülen 'Sağlıklı yaşam için sağlıklı pedallar' projesi kapsamında, bisiklet kullanımını teşvik amacıyla muhtarlara bisiklet dağıttı.

Sağlık Bakanlığının 'Sağlıklı yaşam için sağlıklı pedallar' projesi kapsamında Mezitli Belediyesine verdiği bisikletler vatandaşlara ulaşamaya devam ediyor. 14 Şubat Sevgililer Gününde Mezitli Kart kullanıcıları ve belediye meclis üyelerine dağıtılan bisikletler, mahalle muhtarlarına da ulaştı.

Soli Pompeiopolis yanında hayata geçirilen bisiklet yolunda yapılan törenle dağıtılan bisikletlere binen muhtarların neşeli halleri ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına yol açtı. Bazı muhtarların bisiklete binme çabası, diğer muhtarlar arasında espri konusu oldu.

Törene katılan eski Mezitli Belediye başkanlarından Zeki Koyuncuoğlu, "Başkan Neşet Tarhan'ın çalışmalarını yakinen takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Bisiklet kullanımını artırmak için yapılan bu proje çok önemli. Bende böylesi değerli bir projeyi yakından görmek amacıyla törene katılmak istedim" dedi.

"Bisiklet yolu projesini çok önemsiyoruz"

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen çok önemli bir projenin paydaşı olduklarını vurgulayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Sağlık Bakanlığının bisiklet kullanımını artırmak amacıyla hazırladığı proje kapsamında, bizlere verdiği bisikletleri bizde kullanımı teşvik amacıyla belirli sürelerle vatandaşlara dağıtacağız. Süresi dolan vatandaşımız getirecek başka bir vatandaşlımızın bu haktan yararlanmasını sağlayacağız. Bu şekilde bisiklet alışkanlığını geliştirmek istiyoruz. Sevgililer Gününde 14 tanesini kura karşılığında vatandaşlarımıza verdik. Daha sonra belediye meclis üyelerimize dağıttık. Bugün de mahalle muhtarlarımıza bisikletlerini veriyoruz" dedi.

Mezitli'ye kısa süre içersinde bin 500 metreye yakın bisiklet yolu yaptıkları bilgisini veren Tarhan, "İlçemiz yılın her günü bisiklet kullanmaya müsait. İlk etapta yaklaşık bin 500 metre bisiklet yolu yaptık. Önümüzdeki günlerde bu rakamı çok daha yukarılara taşıyacağız. Bu çalışmalardan dolayı Sağlık Bakanlığımız ilk etapta 350 olmak üzere toplamda 850 bisiklet vereceğini bildirdi. Burada amaç bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak. Dağıttığımız vatandaşlarımız üç ay süreyle bisikletleri kullanacaklar ve geri getirecekler. Biz gelen bisikletleri daha sonra kurayla belirlediğimiz başka vatandaşlarımıza da vereceğiz. Sağlık Bakanlığımıza bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ederim" diye konuştu.

"Bu proje bisiklet kullanımını arttıracaktır"

Gelişmiş ülkelerde bisiklet kullanımının çok yaygın olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, şöyle devam etti; "Bizden çok daha gelişmiş ülkelerde bile insanlar arabalarını bırakıyorlar bisikletlerle gidecekleri yerlere gidiyorlar. İnanıyorum ki, Mezitli'de çok yakın zamanda pek çok unvanının yanında bisiklet kenti olarak ta adını duyuracaktır. Özellikle muhtarlarımız bisiklet kullanımının artırılmasında öncü rol üsteleneceklerdir. Çünkü muhtarlarımız bu toplumun öncü liderleridir. Kimi zaman yüzde 80-90 oyla seçilmiş insanlarsınız. Doğal olarak sizin bisiklet kullanmanız mahallenizde diğer insanları da teşvik edecektir. Bireysel bir fayda sağlamanın yanında sizin bisiklet kullanmanız halkımızı da teşvik edecektir. Çünkü mahallede yaşayanların muhtarları takip ettiğini biliyorum. Muhtarlarımızın tüm Türkiye'ye örnek olacağına inanıyorum."

Mezitli'nin dünyada hiçbir şehre nasip olmayan güzelliklere sahip olduğunu belirten Başkan Tarhan, "Şuan yaşadığımız ortamı dünyanın hiçbir yerinde yaşamanız mümkün değil. Bir taraftan 2500-3000 yıllık Romalılardan kalan tarihi göreceksiniz. Diğer taraftan elinizi uzatıp bahçeden limon koparabileceksiniz. Direk karşınızda masmavi Akdeniz uzanıyor. Bu özellikle şubat ayında mümkün değil. Mezitli'de dahi şu anda Tepeköy'de belediyemizin ekipleri karla mücadele çalışması yapıyor. Şubat ayında biz güneş altında bisikletle gezme şansına sahibiz" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neşet Tarhan Mezitli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title