Haberler

Mezitli'deki Futbol Turnuvası Devam Ediyor

Mezitli Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı Mahalleler Arası Futbol Turnuvası tüm hızıyla devam ediyor.

Fındıkpınarı futbol sahasında gerçekleşen geleneksel futbol turnuvasında bu yıl 4 gruptan oluşan 26 takım top koşturuyor. Müsabakalarda takımlar, birinciliği elde etmek için birbirleri ile kıyasıya mücadele ediyor. Turnuva için oluşturulan düzenleme kurulu üyeleri, oynanan maçların disiplin düzenine özen gösteriyor. 20-21-22 Temmuz tarihlerinde oynanan karşılaşmalar sonunda, turnuvanın düzenleme kurulu kararında kurul üyeleri, farklı sebeplerden dolayı geçici olarak 4 futbolcuya maç cezası verdi.

Bunun yanında Kale Mahallesi ve Tol Mahallesi karşılaşmalarında, Kale Mahallesi tüzük gereği suç sayılan profesyonel futbolcu oynattığından dolayı karşılaşmada 3-0 mağlup sayıldı. Tepeköy Mahallesi ve Kocavilayet Mahallesi maçında hakem raporuna istinaden ve turnuva tüzüğünün 13. maddesinde disiplin yönetmeliğine göre Tepeköy Mahallesi turnuvadan ihraç edildi. Bu takım yine 2016 yılına kadar Mezitli Belediyesi'nin hiçbir sportif faaliyetlerine katılamayacağı yetkililer tarafından bildirildi. Kocavilayet Mahallesi'de yine aynı gerekçelerle turnuvadan ihraç edilmiştir.

Turnuvanın amacının, mahalleler arasında sosyal bağı güçlendirmek olduğunu belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Spor dostluk, birlik ve beraberliği pekiştiren en önemli unsurdur. Belediye olarak spora yönelik çeşitli çalışmalarımızla bu bütünlüğü güçlendireceğiz. Amacımız ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın spor yapmasını sağlamaktır. Bu doğrultuda Fındıkpınarı yaylamızda geleneksel hale gelen turnuvamızı kurduğumuz ekipler ile beraber devam ettiriyoruz. Kırsal alanda bulunan mahallelerimizde yaşayan vatandaşların turnuvaya yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz. Bizler de bunun gururunu yaşıyoruz. Halen devam eden turnuvada centilmen bir şekilde top koşturan takımları kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zafer Haftası Fındıkpınarı Tepeköy Mezitli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title