Haberler

Mezitli'de Zeytin ve Defne Koruluğu Açıldı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile TEMA Vakfı, Çamlıca Mahallesi’nde zeytin ve defne ağaçlarından oluşan yeni bir koruluk açtı.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile TEMA Vakfı, Çamlıca Mahallesi'nde zeytin ve defne ağaçlarından oluşan yeni bir koruluk açtı. Korulukta 50 adet zeytin ve 33 adet defne ağacı yetişecek.

Mezitli Belediyesi ve TEMA Vakfı, Mezitli'ye yeni bir koruluk kazandırdı. Koruluk açılışına Mezitli Belediyesi Başkanı Neşet Tarhan, TEMA Vakfı Mezitli ve Erdemli şubelerinin üyeleri, çevre okullardan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Başkan Tarhan, koruluk açılışında yaptığı konuşmada, Kuyuluk bölgesinin yeşil alan olma farkını koruması gerektiğini söyledi. Kuyuluk bölgesinin diğer bölgelere göre daha yeşil olduğuna işaret eden Tarhan, "Bu farkı korumak istiyoruz. Bu bölgemizin alt yapı ve kaldırım çalışmaları için de gerekli girişimleri yapıyoruz. Burada TEMA Vakfı Mezitli Şubesi ile birlikte bir koruluk daha oluşturduk. Bu yeşil alanın kuzeyi ve güneyi yeşil bant olarak imar planında işaretli. Biz de öyle kalsın istiyoruz. Bu bölgenin Mezitli'nin nefes alma alanı olarak kalmasını istiyoruz. Burayı nefes alma alanı olarak aşama aşama değerlendireceğiz. Bizim 21 adet Jacaranda koruluğumuz var. Şu anda da koruluk alanı oluşturmak isteyen 15'e yakın başvuru var. Onlara da yer tahsis edeceğiz, koruluk yapacaklar. Amacımız 1 metrekare bile yeşil alan olan yerin boş kalmamasını sağlamak, yeşil alan olarak değerlendirmek. Önce bu alanları koruluk olarak değerlendireceğiz. Daha sonra bu alanlardaki ağaçlar yetişkin hale geldiklerinde, aşama aşama yürüyüş yollarını, gezinti alanlarını, bankları, aydınlatmasını yapacağız. TEMA'dan gelen istek üzerine burası zeytin koruluğu oldu. Zeytinlik alanlar, Türkiye'de rant için yok edilirken, Tema'nın yaptığı bu koruluk önemli" dedi.

Oluşturulan yeşil alanların Mezitli'nin geleceği için bir yatırım olduğunu belirten Tarhan, başta çocuklar için bu yatırımları gerçekleştirmeye devam edeceklerini dile getirdi. Çalışmalarda sivil toplum kuruluşlarıyla daha da verimli sonuçlar alınacağını kaydeden Tarhan, "Geçtiğimiz günlerde eski nikah salonumuzun yerini sivil toplum kuruluşlarının hizmetine sunduk. Tüm sivil toplum kuruluşları bu alanda artık birlikte çalışıp, proje üretebilecek" diye konuştu.

23 Nisan'da çocuklar için bir şenlik yapacakları bilgisini de veren Tarhan, "Mezitli'nin güvenli bir yer olduğunu tüm halkımıza, Türkiye'ye duyurmak istiyoruz, çocuklarımıza sahip çıkacağız. 22 Nisan'da da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile öğle saatlerinde Kuyuluk'ta birlikte bir program yapacağız, çocuklarımızın önemini orada da haykıracağız. Herkesi bu etkinliklerimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mezitli Çamlıca Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title