Haberler

Mezitli Belediyesi, Sahildeki Ticari Ranta 'Dur' Dedi

Güncelleme:

Mezitli Belediyesi zabıta ekipleri, sahilde hazineye ait alanlarda vatandaşlara şezlong ve şemsiye kiralayarak ticari kazanç elde edenler hakkında işlem yaptı.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi zabıta ekipleri, sahilde hazineye ait alanlarda vatandaşlara şezlong ve şemsiye kiralayarak ticari kazanç elde edenler hakkında işlem yaptı.

Mezitli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri değerlendiren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, polisle ortaklaşa yaptığı operasyonda, sahilde hazineye ait alanda ticari kazanç sağlayanların önüne geçti. Operasyonda, sahil şeridinde gelişigüzel bir şekilde şezlong ve gölgelikleri vatandaşlara para karşılığı kiraya vererek haksız kazanç sağlayan şahıslar hakkında işlem yapıldı.

Öte yandan, Mezitli Belediyesi tarafından vatandaşların ortak kullanım alanları olan sahillere şezlonglar ve gölgelikler ücretsiz olarak yerleştirilmeye devam ediyor. Tece sahilinden Viranşehir sahiline kadar yerleştirilen ücretsiz şezlong ve gölgelikler vatandaşların hizmetine sunuldu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Hazineye ait alanda bulunan sahillerimizin ticari rant alanı haline gelmesinin önüne geçeceğiz. Hiç kimse bu alanlardan haksız kazanç sağlayamayacak. Halkımızın ortak kullanım alanlarını rahatça ve ücretsiz şekilde kullanmaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Yaptığımız çalışmalar sonunda, halkımız sahillerimizden daha temiz ve güvenli bir ortamda faydalanabilecekler. Denize giren vatandaşlarımız sahile yerleştirdiğimiz şezlong ve gölgeliklerden ücretsiz yararlanıp, denizin ve güneşin tadını çıkaracaklar" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mezitli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title