Haberler

Mezitli Belediyesi Personeli, Son İş Gününde Bayramlaştı

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi personeli, Kurban Bayramı öncesi son iş gününde ana hizmet binası arkasında bulunan otopark alanında bir araya gelerek bayramlaştı.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi personeli, Kurban Bayramı öncesi son iş gününde ana hizmet binası arkasında bulunan otopark alanında bir araya gelerek bayramlaştı.

Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma programında belediye çalışanlarının bayramını kutlayan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yapılan özverili çalışmalarından dolayı personelini tebrik etti. Birlik ve beraberliğin yaşandığı bayramlaşamaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, milletvekilleri Hüseyin Çamak, Aytuğ Atıcı ile Serdar Kuyucuoğlu, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve birim müdürleri katıldı.

Mezitli'de birlik ve beraberliğin en yoğun halinin yaşadığını belirten İl Başkanı Abdullah Özyiğit,"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu gücü olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 93. yaşı dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz kutlamanın ardından Mezitli Belediyesi işçilerimizle bir araya geldik. Milletvekillerimizin de katılımıyla emekçi kardeşlerimizin bayramını kutladık. Her şeyin bugünden çok daha güzel olmasını diliyorum. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a da yaptığı özverili çalışmalardan dolayı teşekkür eder, Mersin halkının Kurban Bayramını kutlarım" dedi.

Milletvekili Hüseyin Çamak ise "Mezitli Belediyesi'nin CHP kadrosunda olması biraz önce işçilerimizle bayramlaşmamıza vesile oldu. Mevcut olan belediyemizin çalışmalarına destek olacağız. Yeni belediyeler almak için elimizden gelen her türlü çabayı sarf etmemiz gerekiyor ki her belediyemiz de Mezitli Belediyemiz de olduğu gibi işçilerle bir araya gelip onların bayramlaşmasına ortak olalım. Bu vesileyle tüm Merhin halkının bayramını kutlar, Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan çalışmalarında başarılar dilerim" şeklinde konuştu.

Milletvekili Aytuğ Atıcı da kendi inançlarına, ideolojilerine göre alın terinin emekten yüce olduğu belirterek, "Biz bu toplumsal ve kültürel mirası sosyal demokrat anlayışla birleştirerek, asgari ücretin en az bin 500 lira olmasını söylemiştik. Maalesef bin 300 lira olarak kabul edildi. Ama biz kendi belediyelerimiz de en az bin 500 lira verme kararı aldık. Mezitli Belediyesi toplu iş sözleşmesiyle ve örgütlü yaşamı da ön plana getirerek, belediye emekçilerimize alın teri hakkını vermeye başladı. Bu sevindirici bir olaydır. Bunu da bugün bayramlaşma töreninde işçilerimizin gözlerindeki ışıltısında hissettik. Bu vesileyle hem CHP'nin doğum gününü hem de Kurban Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum ve çocuklarımıza güzel günler bırakabileceğimiz bir Türkiye diliyorum" diye konuştu.

Ülke olarak her yönüyle zor bir dönmeden geçtiklerini ifade eden milletvekili Serdal Kuyucuoğlu ise "Bir tarafta yaşadığımız bir darbe teşebbüsü var. Diğer yandan Ortdadoğu'da istikrarsızlık devam ediyor. Bu durum bizleri üzüyor. Biz bugün 93. yılımızı kutluyoruz ama darbe girişimi sonrası Türkiye'nin yeniden yapılanması sonrası bizlere de önemli görevler düşüyor. Bugüne kadar Cumhuriyetimizin, laik ve sosyal devletin korunması için Cumhuriyet Halk Partisi olarak üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Bugün özel ve güzel bir gün. Hem partimizin kuruluş yıldönümünü kutluyoruz bir yandan da bayram arefesindeyiz. İnsanların mutlu ve huzurlu olması için biz vekiller olarak yerel yöneticiler olarak ülkemize sahip çıkmak istiyoruz" dedi.

Başkan Neşet Tarhan da "Ülkemizde ve bölgemizde yaşananlar, Kurban Bayramı sevincimize gölge düşürmektedir. Bayramı, evlerinde şehit olan evlatlarının yokluğunu yaşayacak ailelerimiz var. Bunların üzüntüsünü yüreğimizde hissederek bayramı geçireceğiz. Kahraman gazilerimizi de bu bayramda sevgiyle selamlıyor, üstün fedakarlıklarını unutmuyoruz. Aziz milletimizin kardeşçe, barış ve Cumhuriyet ruhu anlayışına dayalı kimliğinin önündeki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Mezitli Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalar bunların bir göstergesidir. İlçemize kazandırdığımız 'Aşevi' kanalı ile Kurban bağışlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bu düşünceler ile Bayramınızı kutlar aileniz ve sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, gönenç içinde nice bayramlar dilerim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Tarhan ile milletvekileleri, personel ile bayramlaştı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Neşet Tarhan Mezitli Mersin Yerel Haberler

title